Damespraatjes Damespraatjes

Relatiegeschenk nodig? Bekijk deze ideeën!

We kennen het allemaal wel, een goed idee vinden om als relatiegeschenk te geven.. zoveel mogelijkheden, maar zo weinig ideeën omdat je geen inspiratie hebt, of niet creatief genoeg bent. Het kan zeer frustrerend zijn, maar wij helpen je graag verder in deze blog met het zoeken en vinden van nieuwe toffe ideeën zodat jij je niet meer hoeft te ergeren! Er zijn namelijk een tal van manieren om nieuwe, ideeën te vinden voor relatiegeschenken.

Wat is een leuk relatiegeschenk?

Zoals we al benoemde; een echte relatiegeschenk kiezen dat in de smaak kan vallen kan soms en voor sommige vaak een uitdaging zijn. Echter is het de moeite zeker waard om daarin de moeite te steken. We hebben hier wat ideeën op een rijtje gezet om jou te ondersteunen hierbij en jouw creatieve geest te inspireren!

Gepersonaliseerde cadeaus: Overweeg het om bijvoorbeeld te kiezen voor een gepersonaliseerd geschenk, met de naam of andere gegevens van de gebruiker. Dit kan namelijk ook varieren van gegraveerde pennen tot op maat gemaakte notitieblokjes. Personalisatie betekent dat je aandacht besteedt aan de ontvanger en dat waardeert.

Kookboek schenken: Schenk bijvoorbeeld een kookboek om de creatieve geest zijn gang te laten gaan. Vaak is iets geven van een boek, of kookboek de reden om iemand te inspireren, met lekkere gerechten. Op deze manier kun je dit verwezenlijken. 

Gourmet schenken: Trakteer je klanten en partners op lekkere luxe lekkernijen zoals bijvoorbeeld chocolade of ambachtelijke koffie of premium wijn die je natuurlijk ook weer kunt personaliseren. Dit kan vooral populair zijn tijdens de feestdagen.

Duurzame geschenken: Wat ook een leuke gift kan zijn of een duurzaam relatiegeschenk kan zijn, zijn herbruikbare waterflessen, bamboe producten of gerecyclede materialen. Duurzaamheid is natuurlijk al erg gewild tegenwoordig en hiermee kun je dit nog eens optimaal stimuleren.

Ervaringen: Wat ook kan in plaats van een fysiek geschenk kun je bijvoorbeeld ervaringen aanbieden, zoals een concertkaartje, spa-dagen, of bijvoorbeeld culinaire workshops. Dit biedt je klanten en partners namelijk de mogelijkheid om mooie herinneringen te maken.

Bij bijvoorbeeld het kiezen van een relatiegeschenk is het belangrijk rekening te houden met de voorkeuren en interesses van de ontvanger.

Wat valt er onder relatiegeschenken?

Relatiegeschenken omvatten eigenlijk een breed scala aan cadeaus die bedrijven aan hun klanten, partners, en medewerkers geven om waardering te tonen. Maar ook is het belangrijk en goed om op deze manier te zorgen dat je via deze manier je klantrelaties versterkt en daarmee ook hun merk promoot. Bijvoorbeeld zoals we net benoemde over gepersonaliseerde geschenken, deze omvatten dus items of producten die gemaakt en aangepast zijn op de klant.

Promotieartikelen of bijvoorbeeld luxe geschenk setten kunnen  hier ook onder vallen. Het kiezen van het juiste relatiegeschenk hangt ook af van de doelstellingen van het bedrijf, het budget en de relatie met de ontvanger.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de voorkeuren en interesses van de ontvanger om een geschenk te selecteren dat persoonlijk en waardevol is. Het doel is om positieve associaties met je merk te creëren en relaties op te bouwen die op lange termijn waardevol zijn.

Hoe duur mag een relatiegeschenk zijn?

De kosten van een relatiegeschenk zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren en kunnen behoorlijk variëren. Dit op basis van omstandigheden van je bedrijf en relaties die je wilt versterken. Het is daarom belangrijk om bijvoorbeeld een evenwichtige benadering te hanteren bij het doen van een relatiegeschenk. Denk hierbij aan het budget.

Een van de belangrijkste overwegingen bij het vaststellen van de kosten is de waarde van de relatie zelf. Voor zeer belangrijke klanten of partners kan het gerechtvaardigd zijn om meer te investeren in een luxe geschenk, terwijl eenvoudigere geschenken geschikt kunnen zijn voor bredere doelgroepen.

Daarnaast speelt het beschikbare budget een cruciale rol. Het is essentieel om binnen de financiële grenzen van je bedrijf te blijven om verantwoordelijkheid te behouden. Het aantal geschenken dat je wilt versturen, kan ook invloed hebben op de kosten per eenheid. Bij een grote actie moet je wellicht de kosten per geschenk beperken om binnen je budget te passen.

Chocolade Lava Cakes als relatiegeschenk

Chocolade taart of Chocolade Lava Cakes zijn ideaal om uit te delen als relatiegeschenk. Hieronder volgt het recept voor Chocolade Lava Cakes:

Ingrediënten:

 • 100 gram pure chocolade
 • 100 gram boter
 • 2 eieren
 • 50 gram poedersuiker
 • 2 eetlepels bloem
 • Een snufje zout
 • Optioneel: vanille-ijs en verse bessen voor het serveren

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet vier kleine ovenbestendige schaaltjes of muffinvormpjes in met boter en bestuif ze lichtjes met bloem.
 2. Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water) of in de magnetron in korte intervallen, roer telkens tot het glad is. Laat een beetje afkoelen.
 3. Klop in een andere kom de eieren en poedersuiker tot het mengsel licht en luchtig is.
 4. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe aan het eimengsel en meng goed.
 5. Zeef de bloem en een snufje zout boven het mengsel en vouw het voorzichtig in tot alles goed is gemengd.
 6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide schaaltjes of muffinvormpjes.
 7. Plaats de schaaltjes in de voorverwarmde oven en bak ze gedurende 10-12 minuten. De randen moeten stevig zijn, maar het midden moet nog een beetje zacht zijn.
 8. Haal de chocolade lava cakes voorzichtig uit de oven en laat ze een minuutje rusten voordat je ze uit de schaaltjes haalt.
 9. Serveer de warme chocolade lava cakes met een bolletje vanille-ijs en wat verse bessen voor een extra luxe touch.

 Zou jij chocolade lava cakes als relatiegeschenk geven? Wij zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto door Nishant Sharma via Pexels

Reageer ook