Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Havermout pannenkoekjes met clotted cream en rode bessen

Als je het aan mijn kinderen zou vragen, zouden ze het liefst drie keer per dag ontbijten. Ze zijn dol op scrambled eggs, croissantjes met jam en pannenkoekjes met stroop. In het weekend ontbijten we dan ook vaak heel uitgebreid en zitten dan eindeloos samen aan tafel. Een van de favorieten van de kinderen zijn deze havermout pannenkoekjes met clotted cream en rode bessen. Enne, ook heel lekker voor volwassenen! Kook je gezellig mee? 

Havermout pannenkoekjes met clotted cream en rode bessen

Ingrediënten

Voor 8 – 10 pannenkoekjes

  • 150 gram havermout
  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • 2 eieren
  • 120 milliliter melk (je kunt ook amandelmelk of haver-melk gebruiken)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Boter of olie om te bakken
  • Clotted cream
  • Verse rode bessen (aardbeien of frambozen kunnen ook worden gebruikt)
  • Honing (optioneel, voor zoetekauwen)

Bereiden

  1. In een blender combineer je de havermout, geprakte banaan, eieren, melk, bakpoeder, zout en vanille-extract. Mix tot een glad beslag.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter of olie toe om te voorkomen dat de pannenkoekjes blijven plakken.
  3. Giet kleine porties van het beslag in de pan om pannenkoekjes te vormen. Bak aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
  4. Leg de gebakken pannenkoekjes op een bord en herhaal dit proces tot al het beslag op is.
  5. Serveer de havermoutpannenkoekjes met een royale schep clotted cream bovenop.
  6. Garneer met verse rode bessen en eventueel een drizzle honing voor extra zoetheid.
  7. Geniet van deze heerlijke en voedzame havermoutpannenkoekjes met clotted cream en rode bessen!

Eindeloos variëren

Ben jij ook een echte zoetekauw? Dan gaan deze havermout-pannenkoeken zeker in de smaak vallen. Je kunt eindeloos variëren met de fruitsoorten die je erbij serveert. Zomers kies ik bijvoorbeeld graag voor ananas of mango. In de winter weer liever voor deze rode bessen of warme appel met kaneel. Smullen hoor!

Afbeelding: Unsplash+

Lekker erbij: Bananenbrood met pure chocolade

bananenbrood met pure chocolade

Omdat ik zo gek ben op bananenbrood leek het me leuk om het ook eens zelf te bakken. En dit is het recept van mijn bananenbrood met pure chocolade. Ik voeg er lekker wat kaneel aan toe omdat ik vind dat dit het brood extra lekker maakt. Dat wordt weer smullen. Wil jij hem ook proberen? Dit is het recept… LEES VERDER!

Reageer ook