Damespraatjes Damespraatjes

Keuken kopen zonder nare onderhandeling? Het kan!

Ja! Je hebt een nieuw huis gekocht. Je bent super blij, maakt plannetjes, denkt na over de inrichting en start met verbouwen. En dan is het zover: je bent toe aan het uitzoeken van een nieuwe keuken. Leuk! Ja. Maar ach, wat zie je op tegen die keukenverkopers die er een agressieve vorm van verkopen op na houden. Hoe omzeil je dat? Een keuken kopen zonder nare onderhandeling; dat kan!

Het horrorverhaal van mijn ouders doemt altijd weer op als ik hoor dat iemand een nieuwe keuken gaat kopen. Mijn ouders zaten tot vervelens toe met een keukenverkoper die transformeerde in een pitbull. De beste man wilde mijn ouders in een hoek duwen, ze razendsnel laten beslissen en nog sneller de offerte laten tekenen. Een traumatische ervaring. Het kan ook anders: als je kiest voor een budget keuken hoef je een stuk minder te onderhandelen.

Goedkope keukens

Het is natuurlijk super zonde dat zo iets leuks als het uitzoeken van een nieuwe keuken, een enorme berg wordt waar je tegen opziet. Die druk bij de onderhandelingen moet je niet willen. Steggelen over de prijs of iets wat je graag wilt weglaten kost heel veel energie en tijd. Gelukkig zijn er keukenspecialisten die goedkope keukens aanbieden zodat je niet het gevoel hebt gedwongen te worden of dat je te veel betaalt.

Kies een showmodel

Vaak worden de keukens rechtstreeks gekocht bij de fabrikant waardoor de kosten kunnen worden gedrukt. Een budget keuken kopen wordt een stuk leuker als je weet dat de prijs van de keuken inclusief apparatuur is. Een aanbetaling is niet nodig en de keuken kan worden betaald vlak voordat ‘ie geleverd wordt. Heb je helemaal geen zin in onderhandelingen, kijk dan eens of de keukenspecialist geen showmodel heeft staan. Die kun je bijna altijd met een flinke korting aanschaffen. De garantie is net zo als bij een ‘gewone’ keuken, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Budget keuken

Hoewel sommige mensen bij het horen van budget keuken denken aan een keuken met een minder goede kwaliteit, is dat achterhaald. Door slim in te kopen zijn er nog steeds keukenbedrijven die aanrechtbladen, kastjes en inbouwapparatuur voor een scherpe prijs kunnen aanbieden. Dat is mooi meegenomen. Bedenk voordat je naar een specialist gaat, alvast wat je graag in een keuken terug wilt zien. Speur internet af naar keukens of keukenonderdelen die je leuk vindt en die niet mogen ontbreken in jouw ideale keuken. Scheur uit folders en magazines plaatjes die de sfeer weergeven die je wilt creëren. Denk na over kleur en stijl. Als je dat al weet, heb je de helft gewonnen.

Maak een moodboard

Neem je moodboard met kleuren, stijl en artikelen mee naar de keukenspecialist zodat het samenstellen van een keuken een stuk eenvoudiger wordt. Je zult zien dat het een stuk aangenamer wordt op deze manier om een keuken uit te kiezen, vooral omdat jij in de lead bent. Je weet wat je wilt en samen met de keukenspecialist kijk je of je het kunt realiseren. En voor je het weet wordt de keuken geplaatst en staat de keuken van je dromen in je huis. Zonder tussenkomst van agressieve, briesende, opdringerige verkopers. Daar wordt niemand blij van.

Keuken kopen zonder nare onderhandeling

Het kan dus echt. Heb jij ooit zo’n vervelende situatie meegemaakt? Zou jij ook liever een keuken kopen zonder nare onderhandeling? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Afbeelding: Simona Sergi via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook