Recept: Pittige vegetarische shoarma van koningsoesterzwam met rodekool en yoghurtkerriemayonaise

Jullie hebben op onze zusterpagina Damespraatjes misschien wel gelezen dat ik weer zwanger ben. Een hele leuke tijd waarin er weer veel op ons afkomt. Zo hebben Ward en ik allebei ons werk, rent er al een meisje van anderhalf hier rond én hebben we naast ons werk ook een hoop dingen lopen. We merkten de afgelopen maanden dat gezond eten en zelf koken er steeds vaker bij inschoten. Dit resulteerde in heel wat rondjes Thuisbezorgd en bezoekjes aan de snackbar. En dat is niet slim als je zwanger bent, een jong kind hebt en gezond wil blijven. 

Om het zelf koken van gezonde maaltijden makkelijker te maken, hebben we besloten weer de maaltijdboxen van HelloFresh te laten bezorgen. Heel relaxt, want zo hoef ik niet na te denken over wat we gaan eten en wordt het lekker thuis bezorgd. Tot nu toe vind ik alle gerechten super lekker en dus leek het me leuk om soms wat van mijn favorieten met jullie te delen. Gisteren aten wij pittige vegetarische shoarma van koningsoesterzwam met rodekool en yoghurtkerriemayonaise. Echt een super lekker gerecht dat binnen 20 minuten op tafel staat. Lijkt het jou leuk dit ook eens te proberen? Hier is het recept!

Recept: Pittige vegetarische shoarma van koningsoesterzwam met rodekool en yoghurtkerriemayonaise

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 pitabroodjes
  • 2 rode uien
  • 4 koningsoesterzwammen
  • 200 gram gesneden rode kool
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram champignons
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 6 theelepels Mexicaanse kruiden
  • 100 gram mayonaise
  • 100 gram volle yoghurt
  • 80 gram rucola
  • 4 theelepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 theelepels sambal
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita’s 4 – 6 minuten of toast ze in een broodrooster. Meng ondertussen in een kom de rodekool met de wittewijnazijn, honing en de helft van de extra vierge olijfolie. Laat even staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de rode ui zeer fijn en pers of snijd de knoflook fijn.

2. Snijd de koningsoesterzwam in de breedte in dunne plakjes en snijd de champignons in kwarten. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de Mexicaanse kruiden, zonder olie, 1 – 2 minuten. Voeg de olijfolie, rode ui, de helft van de knoflook en de koningsoesterzwam toe en bak 2 – 3 minuten. Voeg daarna de champignons toe en bak nog 4 – 6 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

3. Meng ondertussen in een kom de volle yoghurt en mayonaise met het kerriepoeder, de overige knoflook en de sambal. Meng in een andere kom de rucola met de overige extra vierge olijfolie, peper en zout.

4. Vul de pita’s met de vegetarische shoarma, serveer met een beetje rodekool en de saus. Serveer de rucola met de overige rodekool naast het broodje en serveer de rest van de saus op tafel.

Geniet ervan!

foto boven artikel: Hello Fresh


Reageer ook