Recept: Pittige kokossoep met courgettini

Ik ben dol op pittig eten! Toen Ward en ik vorig jaar op vakantie in Mexico waren, stonden de locals te kijken van de hoeveelheid hete saus die wij op ons eten deden. Heerlijk! Maar niet alleen pittig Mexicaans eten vind ik heerlijk, ook Aziatisch eten met een ‘kick’ vind ik super lekker. Zoals bijvoorbeeld deze pittige kokossoep met courgettini!

Het recept voor deze soep is redelijk ‘basis’. Hij is zo al heel lekker, maar je kan er natuurlijk nog meer dingen aan toevoegen die jij lekker vindt! Denk bijvoorbeeld aan bamboescheuten, taugé, koriander of vervang de kip door garnalen of tofu.

Recept: Pittige kokossoep met courgettini 

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 medium courgette’s
  • 2 kippendijen, in plakjes
  • 2 eetlepels laska pasta (iets meer als je van pittig houdt)
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 bosje basilicum, fijngehakt
  • Zout en peper

Bereiden

1. Snijd met een spiraalsnijder mooie noodles van de courgette. Dit is de courgettini. Besprenkel deze met wat zout.

2. Doe de kokosmelk en laska pasta in een pan. Breng dit zachtjes aan de kook. Voeg hier de kip aan toe en laat koken tot de kip gaar is. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de courgettini en basilicum toe en breng weer zacht aan de kook.

4. Proef de soep en breng indien nodig op smaak met peper en een beetje zout.

5. Verdeel de soep over twee kommen en garneer eventueel met wat basilicum.

Smullen maar!

Liever een videoinstructie? 

Wil je graag op video zien hoe je dit gerecht bereidt? Dat kan!

https://www.youtube.com/watch?v=zi_LvPVaLYI


Reageer ook