Damespraatjes Damespraatjes

Wat is het verschil tussen horeca glaswerk en gewone glazen?

In de wereld van de horeca draait alles om het bieden van service én een onvergetelijke ervaring. Van smaakvolle gerechten tot verfrissende drankjes, alles draagt bij aan de ervaring van de gast. Mooi gedekte tafels met prachtig servies, goede flessen wijn en  passend glaswerk. Horeca glaswerk verschilt namelijk aanzienlijk van de gewone glazen die je thuis in de kast hebt staan. Goed glaswerk speelt een cruciale rol in de horeca. En daar heb je misschien niet eens eerder over nagedacht. Wat is het verschil tussen horeca glaswerk en gewone glazen? Ik vertel je meer!

Hoogwaardige materialen en duurzaamheid

In tegenstelling tot gewone glazen, die vaak gemaakt zijn van dun glas of goedkope materialen, worden horeca glazen vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals dikker glas of kristal. Dit maakt ze een stuk duurzamer in gebruik en daarnaast zijn ze bestand tegen veelvuldig gebruik en reiniging. Iedere week nieuwe glazen moeten bestellen gaat natuurlijk in de papieren lopen. Het is overigens wel goed om altijd een extra voorraad te hebben. In een horeca keuken sneuvelt zo nu en dan nog wel eens iets. Ook kunnen gasten per ongeluk iets stuk laten vallen. Wees hier op voorbereid! Misgrijpen is geen optie, want met plastic bekertjes kan je natuurlijk niet aankomen in een chique restaurant.

Professionele uitstraling

Het gebruik van specifiek horeca glaswerk draagt ook bij aan de professionele uitstraling van een horecagelegenheid. Gasten verwachten een zorgvuldige presentatie en een gevoel van authenticiteit wanneer ze een drankje bestellen. Het serveren van een cocktail in een elegant martini-glas of het schenken van een wijn in een sierlijk wijnglas (er zijn zelfs speciale glazen voor rode en witte wijn) creëert een gevoel van verfijning en vakmanschap. Door te investeren in hoogwaardig glaswerk van APS Glass & Bar Supply laat een horecagelegenheid zien dat ze aandacht besteden aan elk detail.

Ontwerp en functionaliteit

Horeca glazen zijn speciaal ontworpen om de presentatie en het genot van drankjes te verbeteren. Ze hebben vaak unieke vormen, contouren en details. Bijvoorbeeld, wijnglazen in de horeca hebben vaak een langere steel, zodat de hand de kelk niet direct aanraakt, waardoor de temperatuur van de wijn behouden blijft en de smaak niet wordt beïnvloed door de lichaamswarmte.

Versterking van smaak en aroma

Horeca glaswerk is ook ontworpen om de smaak en het aroma van drankjes te verbeteren. Elk type drank heeft zijn eigen specifieke glas, omdat de vorm van het glas van invloed is op de manier waarop de vloeistof in contact komt met de lucht en het gehemelte. Bijvoorbeeld, bierglazen in de horeca hebben vaak een taps toelopende vorm, waardoor het bier beter kan ademen en de schuimkraag behouden blijft. Cocktailglazen hebben weer een brede, open kelk, waardoor de aroma’s zich kunnen verspreiden en de smaakpapillen geprikkeld worden. Deze subtiliteiten in het ontwerp van horeca glaswerk maken een significant verschil in de totale smaakbeleving van de gasten. En die willen zich natuurlijk extra speciaal voelen!

Afbeelding: Szabina Nyíri – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook