Recept: Pasta met gerookte zalm en prei-roomsaus

Vraag me niet hoe het kan, maar er is een tijd geweest dat ik geen vis lustte. Gelukkig heeft mijn ex-vriendje het destijds een beetje aan mij opgedrongen en ben het toen wel gaan eten. Lekker vond ik het nog niet en aan rauwe vis moest ik toen echt niet denken, maar het was wel het begin van iets moois. Anno 2020 ben ik dol op de meeste soorten vis en eten wij het zeker één keer per week. Zelfs voor een mooie ceviche draai ik mijn hand niet meer om!

Dit recept voor pasta met gerookte zalm en prei-roomsaus leerde ik kennen via HelloFresh. Hier bestellen wij elke week een maaltijdbox, waarbij we ook altijd voor een maaltijd met vis kiezen. En ook de kinderen leren op deze manier al vanaf jongs af aan om van visgerechten te genieten. Lekker voor iedereen!

Zeker een aanrader dit recept. Probeer jij hem ook?

Recept: Pasta met gerookte zalm en prei-roomsaus

Ingrediënten

  • 350 gram gerookte zalm
  • 350 gram spaghetti
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 4 uien
  • 4 tomaten
  • 2 preien
  • 10 gram verse bieslook
  • 800 milliliter visbouillon
  • 4 eetlepels roomboter
  • 4 theelepels balsamico azijn
  • peper en zout naar smaak

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de bieslook fijn, de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon. Kook de spaghetti, afgedekt, 11-13 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

2. Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 – 8 minuten. Voeg dan 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven.

3. Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

4. Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groente en laat nog 5 minuten zachtjes verder stoven.

5. Roer de spaghetti en de gerookte zalm door de prei-roomsaus, meng goed en verhit nog voor 1 – 2 minuten.

6. Verdeel de spaghetti over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.

Geniet ervan!


Reageer ook