Damespraatjes Damespraatjes

Als foodie naar een all-inclusive hotel? Zo kies je het perfecte resort!

All-inclusive hotels hebben vaak ten onrechte een niet al te beste naam als het op de kwaliteit van het eten aankomt. Maar natuurlijk zijn er meer dan genoeg all-inclusive hotels waar je wel verrassend goed kunt eten. Hoe herken je deze resorts? Als foodie naar een all-inclusive hotel? Zo kies je het perfecte resort!

De vooroordelen over all-inclusive resorts

All-inclusive resorts hebben door de jaren heen een reputatie opgebouwd die niet altijd positief is als het gaat om de kwaliteit van voedsel. Vaak worden ze geassocieerd met eindeloze buffetten van matige kwaliteit en overmatig gebruik van goedkope ingrediënten. Dit beeld is niet helemaal terecht. Er zijn namelijk genoeg all-inclusive hotels die serieus werk maken van hun culinaire aanbod!

Waar moet je op letten?

Als je als foodie een all inclusive Rhodos wilt boeken waar je echt van het eten kunt genieten, zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden. Het internet biedt een schat aan informatie als het gaat om het beoordelen van hotels en resorts. Zoek gericht naar reviews en aanbevelingen van reizigers die hun culinaire ervaringen in all-inclusive resorts delen. Websites zoals TripAdvisor en Yelp zijn hier bijvoorbeeld uitstekende bronnen voor.

Bekijk het menu van tevoren

Sommige all-inclusive resorts publiceren hun menu’s online, zodat je vooraf kunt zien wat voor soort gerechten ze aanbieden. Dit geeft je een idee van de culinaire variëteit en kwaliteit die je kunt verwachten. Als je specifieke dieetwensen hebt of op zoek bent naar bepaalde gerechten, kan dit een belangrijke eerste stap zijn. Kom je er niet uit, schroom dan niet om het hotel van tevoren op te bellen of te mailen zodat je jouw vragen kunt stellen.

Vraag naar de herkomst van ingrediënten

Een teken van een goed all-inclusive resort is dat ze trots zijn op de herkomst van hun ingrediënten. Vraag aan het personeel in de restaurants waar de producten vandaan komen. Resorts die lokaal geproduceerde ingrediënten gebruiken zoals bijvoorbeeld een all inclusive Kreta, laten vaak zien dat ze waarde hechten aan versheid en kwaliteit en dat is natuurlijk hoe je het graag wilt zien.

Verschillende restaurants

All-inclusive resorts met meerdere gespecialiseerde restaurants hebben vaak een gevarieerder en hoogwaardiger culinair aanbod. Restaurants met thema’s zoals sushi, Italiaans, Mexicaans, zeevruchten laten over het algemeen zien dat er aandacht is voor detail en de wens om gasten diverse smaken aan te bieden. Dit is wel zo prettig want zoveel mensen, zoveel wensen zullen we maar zeggen :-).

De voordelen van een all-inclusive resort

All-inclusive resorts bieden vaak een uitstekende waarde voor je geld. Je kunt genieten van hoogwaardige maaltijden zonder je zorgen te hoeven maken over de kosten. Dit is vooral voordelig voor reizigers met een passie voor lekker eten. Je hoeft niet na te denken over waar je elke maaltijd moet eten, of je portemonnee mee te nemen. Alles is inbegrepen, van ontbijt tot vaak zelfs de late night snacks. Naast maaltijden zijn ook drankjes meestal inbegrepen in de all-inclusive formule. Check wel altijd eventjes of dit voor alle drankjes geldt. Soms moet je voor cocktails en dat soort dranken wel bijbetalen.

Hoe is jouw ervaring met de All-inclusive hotels als het op het eten aankomt? Laat het ons weten in de comments, vinden we leuk! 🙂

Afbeelding: Pexels – Helena Lopes

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook