Damespraatjes Damespraatjes

5 heerlijke desserts die makkelijk te maken zijn!

De donkere wintermaanden zijn de perfecte tijd om uitgebreid de keuken in te duiken. Ik vind het dan altijd heerlijk om zelf brood te bakken, ingewikkelde recepten te proberen en heerlijke desserts te bereiden. Die desserts hoeven echt niet altijd moeilijk te zijn. Soms is na een uitgebreid diner of een lange dag werken een makkelijk te bereiden toetje het enige waar je op zit te wachten. Wij delen vijf super makkelijke en toch goddelijk lekkere desserts. 

1. Chocolade Mousse

Ingrediënten:

  • 200 g pure chocolade
  • 3 eieren
  • 50 g suiker
  • 250 ml slagroom
  • Snufje zout

Bereidingsinstructies:

Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de eidooiers met de suiker tot een romig mengsel. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Klop de slagroom luchtig. Meng de gesmolten chocolade door het dooiermengsel, vouw de slagroom erdoor en vervolgens voorzichtig de eiwitten. Verdeel de mousse in glaasjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

2. Citroenkwarktaart

Ingrediënten:

  • 200 g koekjes
  • 100 g boter
  • 400 g kwark
  • 100 ml slagroom
  • 1 citroen

Bereidingsinstructies:

Verkruimel de koekjes en meng ze met gesmolten boter. Druk het mengsel stevig in een met bakpapier beklede bakvormen. Meng de kwark met het sap en de rasp van de citroen. Klop de slagroom stijf en spatel deze door de kwark. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

3. Aardbeien Parfait

Ingrediënten:

  • 250 ml slagroom
  • 200 g aardbeien
  • 100 g suiker
  • 2 eiwitten
  • Vanille-extract

Bereidingsinstructies:

Pureer de aardbeien met 50 g suiker en een paar druppels vanille-extract. Klop de slagroom stijf. Klop de eiwitten stijf met de resterende suiker. Meng de aardbeienpuree door de slagroom en spatel voorzichtig de eiwitten erdoor. Plaats een bakring op een bord en vul met het aardbeienmengsel. Laat minimaal 4 uur in de vriezer opstijven. Verwijder de bakring en serveer.

4. Banaanpannenkoeken

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 50 g havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje kaneel

Bereidingsinstructies:

Pureer de bananen in een kom. Voeg de eieren, havermout, bakpoeder en kaneel toe en meng tot een glad beslag. Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten per kant goudbruin. Serveer warm met extra plakjes banaan of honing.

5. Panna Cotta

Ingrediënten:

  • 500 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 4 gelatineblaadjes
  • Vers fruit voor garnering

Bereidingsinstructies:

Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de slagroom met de suiker en het opengesneden vanillestokje tot net onder het kookpunt. Haal de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en los de uitgeknepen gelatine op in de warme room. Giet het mengsel in vormpjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer met vers fruit.

Praat je gezellig met ons mee?

Welke van deze recepten lijkt jou heerlijk? En wat is niet helemaal jouw ding? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd gezellig.

Bovenste afbeelding: Brooke Lark on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook