Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Frisse yoghurt cake

Heb jij ook wel zin in een lekker tussendoortje? Ik eerlijk gezegd wel… Het kwam ons dan ook heel goed uit dat Sarah dit heerlijke recept voor een frisse yoghurt cake heeft toegestuurd. We hebben hem zelf nog niet gemaakt, maar dat gaan we dit weekend zeker doen. Jij ook? 

Ingrediënten

  • 240 ml volle yoghurt of zo gewenst Griekse  yoghurt
  • 3 eieren
  • 120 ml olie
  • 160 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • Poedersuiker

Bij dit recept heb je een bakblik of een springvorm van 20 centimeter nodig.

cake

Bereiden

1. Verwarm de oven op 165 graden.

2. Roer het bakpoeder door de bloem.

3. Mix de eieren, olie en de suiker met een mixer in een ruime kom op een middelhoge stand tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder en de yoghurt toe aan de mengsel en mix het voor ongeveer 30 seconden op een lage stand tot een glad beslag.

5. Giet het beslag voorzichtig in de bakvorm en plaatst de bakvorm in de midden van de oven. Bak deze heerlijke cake, afhankelijk van de oven, in ongeveer 50 minuten gaar. Check met een satéstok of een mes of de cake goed gaar is. Dit doe je door deze in het mes te steken, wanneer hij er droog uitkomt is de cake klaar.

6. Laat de cake goed afkoelen en garneer hem eventueel met poedersuiker.

Geniet ervan! Met wie wil jij deze cake wel delen?

cake 2

Sarah Schaap (39 jaar) is gelukkig getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen, Nelson (5 jaar) en Tirza (2 jaar). Sarah heeft vier jaar de Fotografie Opleiding gevolgd. Sinds de geboorte van Nelson heeft zij er bewust voor gekozen thuis te zijn om met liefde voor haar gezin te zorgen. Naast fotograferen is koken en bakken een grote passie van haar. Alles op het gebied van make-up, haar, huid en nagels volgt zij op de voet. Daar kan ze geen genoeg van krijgen.

2 reacties

Trudie Jansen-Daniels -

Makkelijke basiscake , mis alleen een smaakje ?. Trouwens ik heb hem ’n gemaakt met volkoren meel ( per ongeluk) en vanille joghurt. Getrempeerd met een kruidenwijn.

Jopie -

Wat een ontzettend lekker basis recept voor cake is dit! Ik had alleen bruine basterdsuiker in huis waardoor de cake een leuk bruin kleurtje heeft gekregen 😁. De volgende ga ik met noten en rozijnen maken, nu al zin in terwijl ik nooit zo van cake hield omdat ik ze vaak zo droog vind.
Bedankt voor dit heerlijke en simpele recept!!

Reageer ook