Recept: de legendarische penne all’arrabbiata van pastabar Spaghetteria
Vorige zomer verhuisden wij van Amsterdam naar Bussum. Ik moet eerlijk toegeven dat ik Amsterdam maar zelden mis… We gingen daar weg omdat we meer ruimte wilden en daar zijn we hier dan ook mega blij mee. Maar het is natuurlijk niet zo dat ik helemaal niks mis. Wat dan wel? De ongelofelijke hoeveelheid van geweldige restaurantjes! Ook in Bussum kan je lekker eten, maar (sorry Bussum), in Amsterdam ligt het niveau net wat hoger.
Eén van de restaurants die ik mis, is pastabar Spaghetteria. Wat heb ik hier veel gezellige avondjes gehad met vriendinnen! Van de geweldige pasta tot de knappe jongens in de bediening; het is daar altijd genieten. En voor alle Spaghetteria fans is er goed nieuws, ze zijn namelijk een YouTube kanaal gestart. Chefkok Gianluca Curto deelt hier de lekkerste Spaghetteria klassiekers met ons. Vandaag staat de penne all’arrabbiata op het menu.
Recept: de legendarische penne all’arrabbiata van pastabar Spaghetteria
Ingrediënten (4 personen)
- 500 milliliter tomatensaus (zelf gemaakt met 1 wortel, 1 selderij stengel, 1 witte ui en 500 gram cherry tomaatjes)
- 400 gram penne
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 0.5 rode chilipeper (meer of minder naar smaak), fijngesneden
- 4 takjes verse peterselie, fijngesneden
- Zout en extra vergine olijfolie
Bereiden penne all’arrabbiata
1. Maak je de saus zelf? Begin daar dan op tijd mee, hij heeft zeker drie uur nodig, maar bij voorkeur nog langer. Neem een pan met dikke bodem en fruit hier in veel olijfolie langzaam de ui, wortel en selderij in aan. Voeg daarna de cherry tomaatjes toe. Na minimaal drie uur op zeer laag vuur sudderen, pureer je hem met een staafmixer.
2. Bereid de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Gooi het water na het koken niet weg.
Lees ook: Recept: Spaghetti met groene pesto en knoflook garnalen
3. Neem een schone pan met dikke bodem en giet hier een flinke scheut olijfolie in. Voeg hier de knoflook en pepertjes aan toe en fruit voor 10 seconden op een hoog vuur. Voeg daarna de tomatensaus toe. Roer goed door, zodat de hele saus één geheel wordt en goed warm is.
4. Voeg de pasta toe aan de saus. Voeg ook zeker een paar eetlepels van het pasta water toe. De gluten in het water zorgen voor een mooie binding van de saus. Roer de peterselie in de pan door het gerecht heen.
5. Schep de pasta op een bord en garneer met wat extra peterselie. In het recept van de Spaghetteria hebben ze geen kaas opgenomen, maar het is natuurlijk super lekker om er wat Pecorino Romano overheen te raspen.
En lekker smullen maar!
Video tutorial penne all’arrabbiata
Wil je graag de video tutorial van de chefkok zien? Bekijk hem hier.