Recept: Spaghetti met asperges, doperwten en parmezaan

Op maandag heeft niemand zin in gedoe. En gelukkig hoeft dat ook niet! Natuurlijk kunnen wij je werk en andere activiteiten niet beinvloeden, maar we kunnen je wel een gedoe-vrije recept tip geven, namelijk die van deze pasta. Een heerlijke spaghetti met asperges, doperwten, parmezaanse kaas en een frisse creme fraîche, citroen saus. 

Recept: Spaghetti met asperges, doperwten en parmezaan

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram spaghetti
  • 100 gram groene aspergetips
  • 100 gram doperwten
  • 4 eetlepels creme fraîche
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 50 gram parmezaanse kaas flokken
  • 40 gram pijnboompitten, geroosterd

Bereiden

1. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.

2. Blancheer de doperwten en de aspergetips. Zet ze opzij.

3. Giet de spaghetti af en neem een grote bakpan. Bak op een laag vuur de knoflook en doe hier na 1 minuut de creme fraîche, citroensap, peper en zout bij. Laat dit 1 minuut opwarmen. Roer nu de spaghetti, doperwten en asperges door de saus.

4. Verdeel de spaghetti over 3 borden. Garneer de pasta met parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.

Geniet ervan!

Spaghetti met asperges, doperwten en parmezaan


Reageer ook