Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Spaghetti met groene pesto en knoflook garnalen

We horen van een heleboel mensen dat ze koolhydraten tegenwoordig liever laten staan. Maar wist je dat je lichaam echt wel koolhydraten nodig heeft om goed te kunnen presteren? Het is een brandstof voor je lichaam en koolhydraten zijn volgens het Voedingscentrum dan een onmisbaar onderdeel uit je dieet. Ook hierbij geldt natuurlijk: eet gevarieerd en niet te veel. Dan kunnen ze helemaal geen kwaad. 

In dat kader hebben we vandaag een heerlijk pastagerecht voor je, namelijk spaghetti met groene pesto en knoflook garnalen. Hij is gemaakt door onze food fotografe Sarah. Dat wordt weer smullen!

Ingrediënten (2 personen)
Bereidingstijd: 15 minuten

  • 150 spaghetti
  • 150 gram groene pesto
  • 250 gram tijgergarnalen
  • 
2 teentjes knoflook
  • 100 gram zongedroogde tomaten, in reepjes
  • Peper en zout
  • 100 milliliter melk

Bereidingswijze:

1. 
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ga verder met de saus.

2. Rasp de knoflook en meng met garnalen en bak ze ongeveer in 1 minuut gaar op een hoog vuur. Haal ze uit de pan.

3. Verwarm de groene pesto en schep de zongedroogde tomaten en de garnalen doorheen. Voeg de melk toe en laat dit inkoken.

4. Giet ondertussen de spaghetti af en doe het terug in de pan. Schep hier de pestosaus doorheen. Verdeel het over 2 borden en breng op smaak met peper en zout.Eet Smakelijk!

Sarah Schaap (39 jaar) is gelukkig getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen, Nelson (5 jaar) en Tirza (2 jaar). Sarah heeft vier jaar de Fotografie Opleiding gevolgd. Sinds de geboorte van Nelson heeft zij er bewust voor gekozen thuis te zijn om met liefde voor haar gezin te zorgen. Naast fotograferen is koken en bakken een grote passie van haar. Alles op het gebied van make-up, haar, huid en nagels volgt zij op de voet. Daar kan ze geen genoeg van krijgen.

Probeer ook: Pasta met minder dan 100 calorieën 

slendier-pasta

Reageer ook