Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Linguine met biet, Parmigiano poeder en maanzaad

Ik ben gek op pasta en experimenteer er dan ook graag mee. Vroeger bleef het meestal bij een lekkere spaghetti bolognese of een simpele tomatensaus, maar tegenwoordig experimenteer ik een stuk meer. Zo maakte ik deze linguine met biet, Parmigiano poeder en maanzaad. Een heel bijzonder recept met unieke smaken. Hopelijk ga jij hier net zo van smullen als ik 🙂 

Recept: Linguine met biet, Parmigiano poeder en maanzaad

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 gekookte bietjes, in blokjes
  • 400 gram linguine
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 witte ui, in kleine blokjes
  • 40 gram Parmigiano poeder
  • 4 eetlepels maanzaad
  • 4 theelepels olijfolie
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 blokje groentebouillon

Bereiden

1. Neem een kleine steelpan en fruit de ui. Zodra de ui glazig wordt voeg je de knoflook en biet toe. Zodra je de knoflook begint te ruiken doe je het halve bouillonblokje erbij en giet je er 100 milliliter warm water bij. Breng het aan de kook en laat dit 10 minuten op een laag vuur pruttelen.

2. Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook. Voeg hier een theelepel zout aan toe. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3. Terwijl de pasta gaar wordt, pureer je de bietjes totdat het een zeer gladde saus is.

4. Giet de pasta af en schep de bietensaus er doorheen. Verdeel de pasta over 4 borden en besprekel ieder met een theelepel olijfolie. Garneer de pasta met maandzaad en de Parmigiano poeder.

Geniet ervan!

 

Linguine met biet, parmezaan en maanzaad


Reageer ook