Recept: Geroosterde gnocchi met paddenstoelen, basilicum en parmezaanse kaas

Vandaag ontdekte ik toch weer zo’n leuk kookblog: Gimme some Oven. Het is blog van Ali en zij kookt, styled en fotografeert alles zelf. Er staan zo veel mooie en lekkere dingen op. Ook dit is weer echt een aanrader! 

De recepten zijn allemaal in het Engels, uitgedrukt in Amerikaanse maateenheden. Ik vertaalde één van haar recepten voor jullie, namelijk die van de geroosterde gnocchi, champignons, basilicum en parmezaanse kaas. Gnocchi is echt een geweldig product om mee te weren, maar het is wel vrij machtig. Hierdoor eet ik het niet zo vaak (misschien twee keer per jaar), maar geniet er dan wel optimaal van. Ook dit gerecht is heerlijk!

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram gnocchi
  • 250 gram champignons
  • 250 gram shiitakes
  • 3 eetlepels boter
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 150 milliliter witte wijn
  • 1 hand basilicum blaadjes, fijngehakt
  • 1 hand parmezaanse kaas, vers geraspt

Bereiden

1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Zet hem opzij zodra hij klaar is.

2. Terwijl de gnocchi kookt ga je verder. Verwarm een grote bakpan op medium-hoog vuur en smelt de boter. Voeg de champignons en shiitakes toe en laat dit 3 minuten bakken, roer zo nu en dan even door totdat de paddenstoelen licht bruin beginnen te worden. Voeg ook de gnocchi en knoflook aan de pan toe en roer door totdat de gnocchi geroosterd en bruin is aan de buitenkant.

3. Giet voorzichtig de wijn erbij en roer alles weer goed door. Laat dit 3 tot 4 minuten koken, totdat de hoeveelheid wijn in de pan gehalveerd is.

4. Verwijder de pan van het vuur. Voeg de verse basilicum en parmezaanse kaas toe en roer door.

5. Serveer de gnocchi meteen. Als je wil kan je er nog wat extra parmezaanse kaas aan toevoegen.

Enjoy!

Zoek je nog een lekker toetje? Probeer dan deze heerlijke Snickers cheesecake bites!

Snickers-cheesecake-760x440


Reageer ook