Recept: Zoete aardappelfrietjes met Mexicaanse topping

Ik ben dol op frietjes! Mijn favoriet blijft toch echt een patatje oorlog van de snackbar, maar voor een ‘gezondere’ zoete aardappel friet mag je mij ook altijd wakker maken. Sinds kort heb ik helemaal de loaded fries ontdekt. Hier in Amsterdam is het al langer een ding, maar op de een of andere manier ben ik pas recentelijk voor de friet met topping gevallen. Zo maak je van een simpele portie friet een echte maaltijd. 

De klassieke loaded fries, is naar mijn idee nog altijd de kapsalon. Maar je kan hem met zo veel verschillende toppings maken! Dit keer maakte ik een variant met zoete aardappelfrietjes en een Mexicaanse topping. Geloof het of niet, maar dit gerecht is helemaal zo ongezond nog niet! Lekker van genieten dus.

Recept: Zoete aardappelfrietjes met Mexicaanse topping

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gram zoete aardappelfriet
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 witte ui, in blokjes
  • 250 gram bruine bonen (pot 400 gram, uitgelekt)
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel cayenne poeder
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1/2 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 4 eetlepels creme fraiche
  • 1 lente ui, in ringetjes
  • 4 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel de zoete aardappelfrietjes met olijfolie, peper en zout.

2. Bak de frietjes in 25 tot 30 minuten gaar. Ga ondertussen verder met de bereiding van de toppings.

3. Doe de avocado’s, het sap van de limoen, de teen knoflook en een beetje peper en zout in de keukenmachine. Mix tot een gladde guacemole.

4. Neem een bakpan en verwarm op een middelhoog vuur. Fruit de ui en bak de paprika mee. Voeg na 5 minuten ook de bruine bonen toe. Laat deze 2 minuten meebakken. Voeg de gedroogde kruiden en 100 milliliter water toe.  Laat dit 10 minuten rustig pruttelen.

5. Haal de zoete aardappelfriet uit de oven en doe in een schaal. Verdeel de bonenmix over de friet. Top af met de creme fraiche, verse koriander, lente ui, tomatenblokjes en zonnebloempitten.

En genieten maar!

Zoete aardappelfrietjes met Mexicaanse topping


Reageer ook