Damespraatjes Damespraatjes

De makkelijkste nagerechten voor kerst!

Hoe uitgebreid kook jij tijdens de feestdagen? Hier pakken we het liefste zo groot mogelijk uit! We beginnen met een glas champagne en een paar mooie amuses. Vervolgens rollen we een mooi zevengangen diner met bijpassende wijnen in. Heerlijk! We sluiten af met een kaasplank en een zoet dessert. Je kunt je wel voorstellen dat we na zo’n waanzinnig diner meestal geen zin meer hebben in een omslachtig toetje. De makkelijkste nagerechten voor kerst zijn bij ons dus populair. Wij delen een aantal favorieten van ons met jou 🙂 

Champagnespoom

Champagne is een feestdrank bij uitstek! Zijn jullie zo dol op Champagne dat jullie het diner er niet alleen mee willen beginnen, maar mee willen afsluiten? Dan is een Champagnespoom hét ultieme dessert voor na jullie kerstdiner. Schep in elk glas een bolletje citroensorbetijs en giet hier Champagne (of een andere mousserende wijn) overheen. Garneer met vers fruit of eetbare bloemen. Proost!

Affogato

Wil jij het kerst dessert en de koffie met elkaar combineren? Maak dan een lekkere (en ook nog eens super makkelijke) Affogato. Schep een bolletje slagroomijs in een koffiekopje en giet hier warme espresso overheen. Leuk het geheel eventueel op met een scheutje likeur, zoals Tia Maria of Liquor 43. Eten er ook kinderen mee? Vervang de koffie dan voor warme chocolademelk en laat de likeur achterwege.

Lees ook: 5 voedingsmiddelen waarvan je niet wist dat ze slecht voor je tanden zijn

Stroopwafelijs

Haal een grote bak vanille- of caramelijs uit de vriezer en laat het zacht worden. Hak 6 tot 8 stroopwafels in kleine stukjes en roer deze door het ijs heen. Zet dit weer in de vriezer en haal het er vlak voor het serveren uit. Vlak voor het opdienen kan je er eventueel warme caramel overheen gieten. Heerlijk met een glas dessertwijn of een likeurtje er naast.

Makkelijkste nagerechten voor kerst

Dit zijn echt de aller makkelijkste nagerechten voor kerst! In minder dan tien minuten heb je ze op tafel én je weet zeker dat je gasten het werkelijk heerlijk zullen vinden. Makkelijker dan dit hebben wij ze nog niet kunnen vinden. We zijn heel benieuwd naar jullie kerstdiners. Laten jullie ons weten welk gerecht het grootste succes was? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Reageer ook