Recept: Gevulde aubergine met gehakt, mozzarella en cherrytomaat

Ik ben altijd al gek op groenten geweest. Je zal mij dan ook niet blij maken met een maaltijd zonder groenten, net zoals je sommige mensen niet blij maakt met een maaltijd zonder vlees. Eén van mijn favo groenten is aubergine. Het is heel veelzijdig en ik vind de smaak gewoon heerlijk. Zo maak ik regelmatig melanzane, maar ook deze gevulde aubergine is een topper. Hierbij mijn recept!

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 grote aubergine
  • 300 gram gehakt (je kunt natuurlijk ook vegetarisch gehakt gebruiken)
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 1 bosje basilicum, blaadjes fijngehakt
  • 8 rivolo cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 bol mozzarella, in dikke plakken
  • 1 theelepel zout (gebruik je vega gehakt? Laat het zout dan weg!)
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel suiker
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine  over de lengte doormidden en smeer beide helften in met olijfolie. Druk de helften weer tegen elkaar en wikkel de aubergine in een stuk aluminiumfolie. Leg de aubergine voor 45 minuten in de oven.

2. Maak ondertussen de vulling. Rul het gehakt en voeg hier de knoflook aan toe. Doe nu ook de gezeefde tomaten, tijm, baslilicum, zout, peper, suiker en cayennepeper erbij. Roer dit goed door en laat dit een half uur op laag vuur pruttelen.

3. Haal de aubergine uit de oven en schraap met een lepel de binnenkant uit de aubergine. Pas op dat je de schil niet kapot maakt. Leg de aubergines in een ovenschaal of oven-bestendige pan tegen elkaar aan. Schep ze vol met het gehaktmengsel en bedek ze met een dikke laag mozzarella en leg hier op allebei de helften vier halve tomaatjes.

4. Zet de aubergines voor 10 minuten terug in de oven. Schep  bij het serveren op allebei de helften wat kappertjes. Ter garnering kan je nog wat extra tijm over het gerecht verdelen.

Geniet ervan!

gevulde-aubergine-met-gehakt-mozzarella-en-kerstomaatjes


Reageer ook