Damespraatjes Damespraatjes

Waarom een nieuwe keuken niet alleen fijn, maar ook een goede investering is!

De huizenmarkt zit zo op slot als maar kan! Je huis verkopen is in deze tijd eenvoudig, maar een nieuw huis aankopen? Dat kan nog flink wat voeten in aarde hebben! Voor veel mensen is het dan ook aantrekkelijker om hun huis te verbouwen, in plaats van te verkopen. Dit kan je uit eigen middelen betalen, maar je kan hier ook de overwaarde van jouw huis voor gebruiken of een lening afsluiten. Opties genoeg! Zo kan je bijvoorbeeld de badkamer aanpakken, de tuin opknappen of eindelijk jouw droomkeuken verwezenlijken! En wist je dat een nieuwe keuken niet alleen fijn is, maar ook een goede investering is?

Onze droomkeuken

Wij wonen sinds anderhalf jaar in ons droomhuis, mét droomkeuken. Onze keuken heeft een marmeren kookeiland van 5 meter lang, waaraan je heerlijk kunt zitten en borrelen. Daarnaast hebben wij ook nog een bijkeuken en een enorme Amerikaanse ijskast. Op het zespits gasfornuis kook ik de meest uitgebreide maaltijden en ook het hebben van twee ovens is waanzinnig. Eigenlijk is er slechts één ding dat nog beter had gekund, namelijk een tweede vaatwasser. Ach, er moet wat te wensen overblijven 😉

Geld lenen

Een nieuwe keuken is een grote uitgave. Je zou eventueel wat geld kunnen besparen door hem zelf een make-over te geven, maar wij zijn ervan overtuigd dat je het maar beter meteen goed kunt doen. Schrijf op wat dingen zijn die jouw droomkeuken écht moeten hebben en bereken hoeveel geld hiervoor nodig is. Gezien de waardestijging die een nieuwe keuken met zich meebrengt, kan je er het beste een lening voor afsluiten als jij het geld zelf niet hebt. Kijk dan altijd wat voor jou de goedkoopste lening is en vergelijk rentetarieven met elkaar.

Belangrijk om te onthouden

Bij een nieuwe keuken moet je in de eerste plaats keuzes maken waar jij blij van wordt. Maar om het een goede investering in je huis te laten zijn, is het goed een aantal dingen in je achterhoofd te houden. Zo is het in de eerste plaats belangrijk dat de keuken past bij het huis waar hij instaat. Is jullie huis erg klassiek in zowel de architectuur als de inrichting? Dan is een wat klassiekere keuken vaak het mooist. En woon je in een modern nieuwbouwhuis? Dan kan je beter voor een modernere keuken kiezen. De keuken maakt deel uit van een groter geheel!

Mooie materialen

Kies daarnaast voor kwalitatief goede inbouwapparatuur. Natuurlijk is het lekker om hier geld op te besparen, maar goedkoop is in dit geval echt duurkoop. Inbouwapparatuur is vaak lastig te vervangen en zo kan je in de toekomst mogelijk op problemen stuiten. Houd tot slot ook in je achterhoofd dat potentiële kopers (als jullie het huis willen verkopen), het ook mooi moeten vinden. Kies voor materialen als marmer, hout en natuursteen. Dat doet het momenteel goed bij de verkoop van huizen! Ook neutrale kleuren als zwart, wit, bruin, beige en grijs doen het goed. Op die manier zien mogelijke toekomstige kopers van jullie huis het zeker zitten en betaalt de investering zich uit.

Hoe denk jij over het verbouwen van je keuken? Ik ben heel erg benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Reageer ook