Recept: Portobello Caprese

Wil je dat het water je in de mond loopt? Lees dan nu zeker verder! Dit is een heerlijk vegetarisch recept voor gevulde portobello’s, één van mijn favorieten als het op eten vegetarisch eten aankomt. Mijn ouders eten vegetarisch en mijn moeder maakt dan ook regelmatig gevulde portobello’s voor ons. Meestal doet ze dit met blauwe kaas, maar ook deze Caprese variant is écht to die for. Zeker even proberen!

Ingrediënten 

Knoflookboter
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel verse peterselie (fijngehakt)
Portobello’s
  • 5 grote, schoongemaakte, portobello’s zonder steeltje
  • 1 bol mozzarella (5 plakken gesneden)
  • 15 kerstomaatjes (in schijfjes gesneden)
  • Verse basilicum (fijngesneden)
  • Balsamicosiroop
  • Peper en zout
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
2. Doe alle ingrediënten voor de knoflookboter in een sauspannetje en smelt dit op laag vuur totdat je de knoflook begint te ruiken.
3. Maak de portobello’s schoon met een borsteltje of keukenpapier. Besmeer ze nu met de knoflookboter en leg ze met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.
4. Vul de portobello’s met de tomaat en mozzarella. Zet ze 8 minuten in de oven (of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is).
5. Besprenkel de portobello’s met balsamicosiroop en basilicum. Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.
Enjoy!
Dit recept is afkomstig van Cafe Delites, een geweldige Engelstalige foodblog!

Reageer ook