Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Super romige Dalgona Coffee (met maar 4 ingrediënten!)

Van lekkende luiers tot pasta op het plafond… Ik had niet verwacht het ooit te gaan zeggen: maar ik heb sinds ik kinderen heb een koffieverslaving. Waar ik vroeger nooit begreep dat mijn moeder elke ochtend éérst koffie wilde drinken en daarna pas aan haar dag begon, deel ik deze behoefte tegenwoordig volledig met haar. Coffee is life. Ja, dat is dramatisch, maar in mijn geval is het de waarheid.

Koffie experimenten

Mijn koffie eerste koffie zet ik rond 6:30 uur en die drink ik zwart met een zoetje. Rond 10.00 uur maak ik een heerlijke cappuccino en na de lunch drink ik er nog een. Daarna is het over met de pret, anders doe ik ’s avonds geen oog dicht. Experimenteren met koffie vind ik leuk, maar doe ik te weinig. ‘Gelukkig’ diende het corona-virus zich aan en ben ik ineens een stuk meer thuis. Tijd om te experimenteren dus!

Lees ook: Koffiebonen vs koffiecups: dit zijn de verschillen

Dalgona Coffee hype

Ik maakte een Dalgona Coffee. Misschien heb je het al wel op sociale media voorbij zien komen, want het is een heuse hype momenteel. Dalgona Coffee is een flink glas opgeklopte melk met een romige koffielaag erop. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is vrij makkelijk te maken. Hierbij een recept én een videoinstructie 🙂

Recept: Super romige Dalgona Coffee

Ingrediënten

  • Instant koffiepoeder, 5 theelepels
  • 5 theelepels suiker
  • 5 theelepels heet water
  • Melk (of een plantaardige drank, zoals amandelmelk, sojamelk of havermelk)
  • Eventueel ijsklontjes

Bereiden

1. Neem een ruime bak en doe hier de koffiepoeder, suiker en het hete water in. Roer het door zodat het een geheel wordt.

2. Neem een garde of gebruik een mixer. Klop het koffiemengsel totdat het een romige, luchtige, karamelkleurige massa is.

3. Maak warme, opgeklopte melk. Doe dit in een glas en schep hier de romige laag bovenop. Liever een zomerse versie maken? Vul een glas met ijs, schenk hier melk over en top af met de romige laag.

Klaar om te genieten!

We zijn heel benieuwd of jullie de Dalgona koffie al hebben geprobeerd. Laat het ons weten. Vinden we leuk :-).

Reageer ook