Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Cheesecake met frambozen en aardbeiensaus

Er zijn van die dagen dat je gewoon écht zin hebt in wat lekkers. Een cheesecake bijvoorbeeld. Eigenlijk moet je dit natuurlijk niet teveel eten, maar soms kan het niet anders. Je MOET toegeven aan die craving. Om het voor jezelf een beetje te verantwoorden kan je het dan versieren met wat vers fruit. Is gezond toch? Haha! Vandaar dat we je bij deze het recept voor cheesecake met frambozen en aardbeiensaus aanbieden. Stay healthy ladies 😉 

Ingrediënten

  • 200 gram Bastogne koeken
  • 50 gram boter
  • 600 gram Monchou
  • 125 gram creme fraiche
  • 3 eieren
  • 2 el bloem
  • 175 gram suiker
  • Snufje zout
  • 375 gram frambozen
  • 100 milliliter aardbeiensaus
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 120 graden.

2. Verkruimel in een keukenmachine de koekjes en smelt de boter. Meng de boter door de koekkruimels en verdeel over de bodem van een taartvorm.

3. Doe de monchou, creme fraiche, eieren, bloem, suiker en een snufje zout in een beslagkom en mix tot een gladde massa. Verdeel dit over de koekbodem.

4. Bak de cheesecake in 90 minuten gaar. Laat even afkoelen en zet daarna 4 uur in de ijskast.

5. Verwijder de taartvorm en schenk de aardbeiensaus over de taart en verdeel het met een mes. Garneer de taart met de frambozen, met de gesloten (bolle) kant naar boven. Besprenkel met wat poedersuiker.

Je kunt de taart meteen opeten, of hem afgedekt in de ijskast bewaren. Geniet ervan!


Reageer ook