Damespraatjes Damespraatjes

Jouw kennis over gezonde voeding delen? Dit zijn de leukste manieren om dit te doen

Ken je dat gevoel wanneer je met iets bezig bent wat je leuk vindt, je het wel van de daken kunt schreeuwen? Zelf heb ik dat met een aantal dingen in mijn leven. Met stip op één mijn lieve gezin, familie en vrienden, waar ik oh zo trots op ben. Op de tweede plek de ondernemingen waar ik elke dag samen met mijn moeder aan mag werken. Tot slot eigenlijk alles wat met koken, wijn, eten en reizen te maken heeft. Van de beste wijnen tot het ultieme recept voor een zuurdesembrood en van de meest intieme restaurantjes tot de leukste barretjes in de kleinste steegjes… Uren kan ik erover praten. En het leuke is dat ik dit niet alleen doe met mijn vrienden en familie, maar óók in onze online magazines. 

Steeds vaker hoor je van jonge jongens en meiden dat ze ‘vlogger’, ‘influencer’ of ‘YouTube’er’ willen worden. De roem, de (piepkleine) kans om heel rijk te worden en alle gratis producten zorgen ervoor dat deze beroepskeuze onder jongeren lijkt te zijn geëxplodeerd. Slechts een klein deel van de mensen lukt het om uiteindelijk een boterham te verdienen met het delen van hun leven en passies. Wat hierin toch wel de key to succes is? Doen wat je leuk vindt en schrijven/vloggen/filmen/fotograferen over en van dingen waar jij het liefst de hele dag over zou willen praten. Deze authenticiteit is essentieel in het behouden van plezier in waar je mee bezig bent én in de mate waarin dit overkomt op anderen.

Iets doen met jouw passie

Heb jij iets waar je niet over uitgepraat raakt en zou je dat het liefst met de hele wereld willen delen? Dan is het onwijs leuk om daar wat mee te gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van jouw kennis over gezonde voeding. Hoe gaaf is het om jouw favoriete recepten, de leukste gezonde restaurantjes en handigste kooktips te delen met de rest van de wereld? En wat als je dan ook nog coaching-sessies zou kunnen doen met jouw volgers of mensen kunt begeleiden die een hulpvraag hebben?

Eigen website bouwen

Een hele goede manier om jouw kennis te delen en in contact te komen met mensen die jouw expertise maar wat graag zouden gebruiken, is een website. Wat een website is weten we natuurlijk allemaal, maar hoe je er eentje bouwt is voor velen nog een mysterie. Maar wist je dat het tegenwoordig heel goed mogelijk is om zelf een mooie, goedwerkende website in WordPress te bouwen. Het helemaal zelf doen is de eerste keer wat lastig en dus kiezen steeds meer mensen ervoor om hier hulp bij in te schakelen. Wij zijn fan van Webbouwen aan de keukentafel. Hier kun je met hulp een eigen WordPress website bouwen.

Content produceren

De website vormt de basis van het delen van jouw expertise. Daarnaast kan het ook heel slim zijn om content te produceren. Denk hierbij aan een podcast, video’s of artikelen waarin je praat over alles wat met gezonde voeding te maken heeft. Op deze manier ben je op een leuke manier bezig met jouw grote passie en kan je op hetzelfde moment ook anderen enthousiasmeren. En wie weet willen ze jou wel graag als hun persoonlijk coach?

Bereik de mooiste dingen

Het is echt ontzettend leuk om meer met je passie te gaan doen. Zelfs als je gewoon een baan hebt, is het verrijkend om er ook iets naast te doen waar je gewoon heel erg happy van wordt. Geld verdienen zou het doel absoluut niet moeten zijn; dingen leren en in contact komen met gelijkgestemden des te meer. Draag jij een mooie boodschap uit en weet jij een groep mensen met je mee te krijgen? Dan kan het maar zo dat jou een glansrijke carrière als influencer, coach of vlogger te wachten staat. Maar onthoud: doe alles vanuit plezier én blijf authentiek. Zo bereik je de mooiste dingen.

Hoe zou jouw website eruit mogen zien en wie gaat deze bouwen? Welke andere kansen zou jij aangrijpen om zo veel mogelijk met jouw passie bezig te zijn? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Afbeelding: Jason Briscoe on Unsplash

Reageer ook