Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Malteser hapjes met maar 6 ingrediënten!

Sinds ik zwanger ben, ben ik een echte zoetekauw. Waar ik normaal gesproken mijn bed echt niet uitkom voor een brownie, koekje of stuk taart, kan ik nu bijna niet slapen als ik dit niet heb gegeten. Het komt dan ook vaak voor dat ik ineens iets wil, terwijl we eigenlijk niks in huis hebben. Wat mij dan te doen staat? Zelf iets maken! En dat is ook eigenlijk best leuk. 

Gelukkig heb je niet voor ieder zoet recept een oven en heel veel geduld nodig. Zo is dit recept voor heerlijke Malteser hapjes volledig zonder oven (en zonder gedoe!) te maken. Het bevat slechts 6 ingrediënten en is daardoor ook nog eens een budget-proof hapje. Kook je lekker mee?

Recept: Malteser hapjes met maar 6 ingrediënten! 

Ingrediënten

  • 250 chocolade Digestive koekjes
  • 50 gram boter
  • 100 gram melkchocolade, in kleine stukjes
  • 100 gram witte chololade, in kleine stukjes
  • 3 eetlepels Golden Syrup (te koop bij de Makro, Sligro, een aantal Jumbo’s en sommige natuurwinkels of toko’s. Of natuurlijk online! Je kan het ook vervangen door normale keukenstroop)
  • 225 gram Maltesers (en natuurlijk wat extra om tijdens het koken van te snoepen)

Bereiden

1. Hak de Digestive koekjes in kleine stukjes. Je kunt ze ook in de keukenmachine doen, maar maal ze niet al te fijn. Het is lekker om nog wel iets van de echte koekstructuur te proeven.

2. Neem een aparte kom en doe hier de boter, melkchocolade en de Golden Syrup (of keukenstroop) in. Zet hem in de magnetron totdat alles gesmolten is en roer even goed door.

3. Giet het chocolade mengsel bij de koekjes en voeg hier ook de Maltesers aan toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Neem een vierkante bak en schep hier de mix in. Maak er één plakkaat van, van ongeveer 3 tot 4 centimeter dik. Zet dit voor minimaal dertig minuten in de ijskast.

5. Haal de bak uit de ijskast en snijd in stukken en leg deze op een mooie schaal.

6. Smelt de witte chocolade in de magnetron en besprenkel hier de Malteser hapjes mee.

En genieten maar!

Video tutorial

Wil je zien hoe je dit gerecht maakt? Bekijk dan deze video tutorial.

Wat vind jij?

Lijkt dit jou ook zo’n heerlijk gerecht? Of juist helemaal niet? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Reageer ook