Avocado niet rijp of juist te rijp? Met deze tips kan je de situatie redden!

Het gebeurt mij elke week wel: ik sta in de supermarkt en wil een avocado kopen. En laat ik nou net niet de enige zijn. Aan het einde van de dag zijn alle precies goede avocado’s weg en blijf ik achter met een bak vol te rijpe of nog totaal niet rijpe exemplaren. Not cool. Ik kwam op YouTube deze twee manieren tegen om de situatie te redden. 

Is de avocado te rijp?

Stop de avocado in een pak met bloem. Dit zorgt ervoor dat het rijpingsproces stopt en je hem dus alsnog kunt eten.

Is de avocado niet rijp genoeg?

Snijd het gedeelte aan de bovenkant van de vrucht (waarmee hij aan de boom vastzat) uit de avocado. Giet hier zout in en stop het deel wat je eruit hebt gesneden weer terug in de vrucht. Dit versnelt het rijpingsproces en zo kan je hem dus sneller eten!

Wil je zien hoe je dit doet of nog wat meer uitleg? Bekijk dan de video van Katie Quinn:

https://www.youtube.com/watch?v=HVu47-T3gPM


Reageer ook