Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Super makkelijke Indonesische Rendang

Waar wil jij graag naartoe als je weer onbezorgd kunt reizen? Bij mij staan Zuid-Korea en Indonesië al jaren hoog op mijn lijstje. Natuurlijk door de mooie natuur, cultuur en steden, maar ook door de geweldige keukens van deze landen. Uit de Indonesische keuken eet ik het liefste een heerlijke malse en kruidige rendang. Mijn man maakt dit thuis weleens, maar zelf heb ik het nog nooit gedaan. Het recept dat ik hier deel is afkomstig van Food Wishes en ik vond hem er zo lekker en makkelijk uitzien, dat ik jullie hem niet wilde onthouden. Kook je lekker mee? 

Ingrediënten

  • 1 kilo runderlappen (op kamertemperatuur)
  • 4 sjalotten, in plakken
  • 6 tenen knoflook
  • 3 centimeter gember, zonder schil en fijngesneden
  • 3 centimeter laos, zonder schil en fijngesneden
  • 3 chilipepers, fijngehakt
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
  • 1/8 theelepel gemalen kardemom
  • 1/8 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik volle kokosmelk
  • 2 theelepels tamarinde pasta
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1/2 stengel citroengras, geneusd
  • 4 citroenbladeren

Bereiden

1. Snijd de runderlappen in blokjes van 3 centimeter

2. Maak een kruidenpasta. Dit kan je in een vijzel doen, maar ook in de keukenmachine. Doe de sjalotten, knoflook, gember, laos, chilipeper, chili vlokken, koriander, kurkuma, kardemom en de nootmuskaat bij elkaar en maal tot een mooie pasta.

3. Neem een stoofpan met een dikke bodem en verhit de olijfolie in een pan op een medium vuur. Voeg de currypasta toe en fruit deze mee totdat je hem begint te ruiken. Doe ook het vlees in de pan en bak dit rondom bruin. Giet de kokosmelk erbij en voeg hier de tamarinde pasta, de citroenbladeren en bruine suiker aan toe. Roer goed door. Vul het lege blik van de kokosmelk met water en schenk dit erbij. Verhoog het vuur iets en laat de saus tot borrelen komen.

 4. Snijd het citroengras in grove stukken en voeg deze toe aan de pan. Draai het vuur zo laag mogelijk en laat de rendang minstens vier uur zonder deksel pruttelen. Roer hem geregeld door.

5. Verwijder het citroengras en serveer de rendang met rijst. Heb je veel geduld? Eet de rendang dan pas de volgende dag. Hij smaakt dat nog lekkerder!

Probeer ook:

Recept: Koreaanse Tteokbokki (pittige rijstcakes)

Video tutorial

Benieuwd naar het originele recept? Bekijk dan de video van Food Wishes.

Liever vegetarisch? Maak dan eens een Indonesisch groente gerecht!

3 reacties

ruben -

oh je hebt gewoon het recept gekopieerd van die Amerikaanse gast die de meest rare intonatie gebruikt ooit in elke zin. Zwaar irritante vent.

rubenweer -

Olijfolie wordt ook nooit gebruikt in de authentieke Indonesische keuken

ruben -

nootmuskaat? Dat doe je in de aardappel puree, niet in rendang. Ik zou niet eens de indonesische naam voor nootmuskaat weten..

Reageer ook