Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Koreaanse Tteokbokki (pittige rijstcakes)

Sinds een paar jaar ben ik helemaal into Koreaans eten. De combinatie van pittig, ziltig, zuur en zoet vind ik zo waanzinnig goed in balans in de Koreaanse keuken. Mijn all time favourites is absoluut tteokbokki, pittige Koreaanse rijstcakes. De ingrediënten zal je bij de gewone supermarkt niet kunnen vinden, ga dus zeker naar een toko of bijvoorbeeld de Japans-Koreaanse winkel in Amstelveen (Shilla). Kan je niet helemaal vinden wat je zoekt? Vertel dan wat je gaat maken en ze helpen je graag!

Recept: Koreaanse Tteokbokki (pittige rijstcakes)

Ingrediënten

  • 350 gram rijstcakes
  • 150 gram Koreaanse viscakes, gesneden in driehoekjes van ongeveer 3 centimeter
  • 450 milliliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel ansjovissaus
  • 3 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gochugaru (Koreaanse chilivlokken)
  • 1 eetlepel geroosterde sesam
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 lente uien, in ringen
  • 2 eieren, hard gekookt

Bereiden

1. Wel de rijstcakes 10 minuten in warm water zodat ze zacht worden.

2. Maak de saus. Mix de ansjovissaus, gochujang, suiker, sojasaus, knoflook en gochugaru in een bakje.

3. Breng de bouillon op een medium hoog vuur aan de kook en voeg hier ook de saus uit stap 2 aantoe. Roer de bouillon en saus goed door elkaar. Voeg de rijstcakes en de viscakes toe aan de saus. Laat dit 10 minuten rustig koken zodat de saus dikker wordt.

4. Voeg nu de sesamolie, sesamzaadjes en lente ui toe aan de tteokbokki. Roer goed door en serveer met de gekookte eieren.

Enjoy!

Afbeelding: Wikimedia Commons


Reageer ook