Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de beste tools voor thuiskoks!

Wanneer je een goede thuiskok bent of wilt worden, is het fijn om hier ook de goede spullen voor te hebben. Maar echt goede kookspullen zijn duur en soms zelfs héél duur. Toch is het de investering vaak wel waard, al was het alleen al om je kookplezier te vergroten. Welke investeringen jij in je eigen kookskills moet doen of welke je op je verlanglijstje moet zetten? Lees snel verder. Dit zijn de beste tools voor thuiskoks!

De basis

De basis voor een goede kok is toch een goede inductie kookplaat kopen. Soms een vrij hoge kostenpost, maar vaak iedere euro waard. De beste inductie kookplaat van dit moment vind je gewoon online, daar worden alle varianten voor je vergeleken. Je kunt ook nog voor het ouderwetse gas gaan, maar met de oplopende gasprijzen en steeds meer gasloze huizen is dit wellicht niet de meest duurzame én slimme keuze. Investeer dus in een goede kookplaat en koop een goede inductieplaat, je zult er geen spijt van krijgen!

Pannenset

Naast een goede kookplaat, is een pannenset van hoogwaardige kwaliteit ook echt een aanrader. Of dit nu een Mepal, BK of Le Creuset set is dat maakt niet uit. Het gaat vooral om de eigenschappen en kwaliteit ervan. Een echte pannenset is behoorlijk duur, maar is het geld wel meer dan waard. Als het goed is gaat het jaren mee en heb je er geen omkijken meer naar de komende tijd. Ook zal de kwaliteit van de gerechten toenemen. Let er wel op dat de pannenset geschikt is voor het type fornuis wat jij hebt.

De olie

Nog een basis voor een fijn gerecht is goede (olijf) olie. Supermarktolie is daadwerkelijk van totaal andere kwaliteit dan olie waar de nodige zorg- en liefde aan is besteed. Verdiep je hierin en kies aromatische olies die passen bij de gerechten. Liever een iets kleiner scheutje van een kwalitatief goede olie dan veel van een goedkope variant. Ieder gerecht zal er wel bij varen. Hetzelfde geldt voor peper en zout, beide basisvoorwaarden voor fijne gerechten en om deze goed op smaak te brengen. Het lijken in de ogen van sommige mensen details maar wanneer je een kwalitatief mooi product proeft zul je al snel het verschil merken. Een investering die ieder gerecht nét dat beetje meer meegeeft.

Tools voor thuiskoks: weer eens wat anders

Kortom, investeer in goede producten om jouw creaties in de keuken naar een volgend level te trekken. Zeker wanneer koken een hobby is, is dit echt een investering. En zet anders deze producten op je verlanglijstje, want ook je huisgenoten en gasten hebben profijt van jouw kookcreaties. En het is weer eens wat anders dan een kookboek. Succes!

Afbeelding: Malte Helmhold via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook