Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Pasta met minder dan 100 calorieën

Een paar weken geleden kreeg ik een proefpakketje binnen: spaghetti van Slendier. Ik kende het merk nog niet, maar werd wel heel nieuwsgierig toen ik de verpakking bekeek. Deze belooft dat de pasta maar 10 calorieën per portie heeft, een bron van vezels is, geen vet bevat, glutenvrij is en geen koolhydraten heeft. Dat klinkt gezond!

Maar, is hij ook lekker? Dat kunnen we niet van de verpakking aflezen dus besloten we hem te proeven. De pasta is gemaakt van de Konjac plant en hij bevat dus geen tarwe. Op YouTube had ik hier al vaker recepten mee voorbij zien komen, maar de pasta kon ik nergens vinden. Nu wel dus!

Volgens de verpakking moet je de pasta (na het afspoelen met koud water) kort opwarmen in warm water. Op YouTube zag ik echter dat veel mensen het liever bakken in een bakpan met wat olijfolie, omdat het dan lekkerder zou smaken. Dat heb ik in dit recept dus gedaan, maar je kan het natuurlijk ook gewoon volgens de aanwijzingen op de verpakking doen.

Slendier is te koop bij Albert Heijn, Natudis, Ekoplaza en health food stores.

Recept: Pasta met minder dan 100 calorieën 

Ingrediënten (2 personen)

  • Spaghetti van Slendier
  • 10 kleine, zoete trostomaten (in blokjes)
  • 1 witte ui (in blokjes)
  • 4 tenen knoflook (geperst)
  • Zout en peper
  • 2 theelepels olijfolie
  • Verse parmezaanse kaas

Bereiden

1. Neem een kleine sauspan en fruit in 1 theelepel olijfolie de ui. Doe hier vervolgens de tomaat en knoflook bij. Laat dit 5 minuten opwarmen.

2. Haal de Slendier spaghetti uit de verpakking en spoel het in een vergiet of zeef af onder de koude kraan. Laat dit heel goed uitlekken.

3. Verwarm een bakpan op medium vuur en doe hier 1 theelepel olijfolie bij. Bak de pasta en roer regelmatig door.

4. Pureer met een staafmixer de tomaat tot een grove saus. Voeg peper en zout toe naar smaak.

5. Verdeel de pasta over twee borden en schep op allebei wat saus. Rasp er ook wat verse parmezaanse kaas overheen.

Geniet ervan!

Mijn mening over Slendier

Wauw, ik vind dit dus echt heel erg lekker! De textuur van Slendier is wel een beetje anders dan gewone spaghetti, maar als je hem lekker met saus en groenten maakt, is het bijna niet te onderscheiden. Ik zit na één portie echt vol en het geeft lang een verzadigd gevoel. Dit is voor mij wel een blijvertje 🙂

Reageer ook