Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Ceviche van zeebaars met limoen-knoflook dressing en Spaanse peper

Als je zwanger bent, mag je een heleboel dingen niet meer eten en drinken. Denk aan carpaccio, steak tartaar en rauw melksekazen. Tijdens mijn eerste zwangerschap dacht ik altijd dat ik ook geen rauwe vis mocht, maar dat blijkt genuanceerder te liggen. Als hij dagvers is, mag het namelijk wel! En daar heb ik afgelopen weekend goed gebruik van gemaakt.

Bij Parallel, een van mijn favo restaurants in Amsterdam op dit moment, at ik een heerlijke ceviche van zeebaars. Ceviche is een gerecht met rauwe vis en je kan het op heel veel manieren klaarmaken. Bij Parallel doen ze het dus met zeebaars en die is écht heel erg lekker. Zo lekker als bij Parallel kan ik hem niet maken, maar ik vond het wel leuk om een makkelijk ceviche-recept met zeebaars voor thuis te hebben.

Recept: Ceviche van zeebaars met limoen-knoflook dressing en Spaanse peper

Ingrediënten (1 persoon)

  • 50 gram zeebaars
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 Spannse peper, fijngehakt
  • Peper en zout naar smaak

Bereiden Ceviche van zeebaars

1. Maak de dressing. Doe de olijfolie, het limoensap, de knoflook en de suiker in een kommetje. Roer goed door. Het lekkerste is om dit al een paar uur van te voren te doen, zodat de smaken goed in de olie kunnen trekken. Heb je daar geen tijd voor? Dan kan je het natuurlijk ook gewoon wat korter laten trekken.

2. Snijd de zeebaars in hele dunne plakjes en leg hem op een bordje. Besprenkel met de dressing en breng eventueel op smaak met zout en peper.

3. Garneer de ceviche met de Spaanse peper. Houd je van extra pittig? Dan kan je ook kiezen voor een hetere peper, zoals een madame-jeanette of een habanero.

Wil je nog meer smaken toevoegen? Dan kan je ook nog rode ui, koriander, kappertjes of andere toppings aan het gerecht toevoegen.  Net wat jij lekker vindt 🙂

Bon appetit!

1 reactie

Yanno -

Spannse peper bestaat niet,
spaanse peper bestaat wel.

Overigens bedankt voor de info en probeer i.p.v. suiker eens een scheutje Roosvicee naar behoefte.

Reageer ook