Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Klassieke Zwisterse kaasfondue

Ruim een maand geleden trouwde ik mijn soulmate Ward. En hoe compatibel wij ook zijn, er is één punt van discussie waar wij elk najaar weer tegenaan lopen: hoe vaak zouden we moeten kaasfonduen. Voor mij is dat een makkelijke vraag, namelijk ‘gewoon’ elke week. Om het spannend te houden zouden we er elke week een andere draai aan kunnen geven, als er maar een pot borrelende kaas op tafel komt. Voor Ward ligt dit anders. Zijn ideale kaasfondue-frequentie? Nul keer per week, nul keer per maand, nul keer per jaar… Nooit dus. Probeer daar maar eens getrouwd mee te zijn 😉

‘Gelukkig’ is Ward regelmatig een weekend weg. Natuurlijk mis ik hem dan, maar het voordeel is zeker dat ik dan naar hartelust kan fonduen. En dat doe ik dan ook! Toen hij mij laatst vroeg of ik het vervelend zou vinden als hij een weekendje de natuur is zou trekken, kon ik hem dan ook maar heel hard aanmoedigen dit te doen. Sorry schat! Haha.

Probeer ook: Lekkere pasteitjes met kipragout

Mijn favo kaasfondue is toch wel de klassieke, Zwitserse fondue. Variatie is leuk, maar puntje bij paaltje heeft een eenvoudige fondue toch wel mijn voorkeur. Hoe je dat maakt? Lees maar mee!

Recept: Klassieke Zwisterse kaasfondue

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 400 milliliter droge witte wijn
  • 300 gram gruyère (op kamer temperatuur en kort voor bereiding geraspt)
  • 300 gram emmentaler (op kamer temperatuur en kort voor bereiding geraspt)
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels kirsch
  • een beetje citroensap
  • een snuf nootmuskaat

Bereiden

  1. Snijd de knoflook open en wrijf de binnenkant fonduepan hier mee in.
  2. Zet de fonduepan (of een andere pan met dikke bodem) op een laag vuur. Voeg hier de wijn en het citroensap aan toe, totdat het tegen het kookpunt zit.
  3. Roer steeds een handje kaas door de wijn en wacht met het opnieuw toevoegen totdat de kaas gesmolten is.
  4. Mix de maizena met de kirsch en voeg deze aan de kaasfondue toe. Blijf goed roeren, zodat hij rustig kan indikken.
  5. Roer er tot slot de nootmuskaat doorheen. Doe dit naar smaak!

Serveer de kaasfondue met brood (mag best wat ouder brood zijn), groenten, aardappeltjes en stukjes fruit. Drink er een wijn bij die jij lekker vindt! Officieel ‘hoor’ je wit te drinken bij kaasfondue, maar een wat koeler glas pinot noir (of vergelijkbaar) vind ik zelf altijd heerlijk.

Bon appetit!

 

1 reactie

ChristinaMof -

Candidol is de nummer een antischimmelmiddel ter wereld – http://shakpotokes.com/fd59/////

Reageer ook