Recept: lekkere pasteitjes met kipragout

Erwtensoep, kaasfondue, gourmetten en lekkere pasteitjes met kipragout zijn voor mij het ultieme najaarseten. I know, echt light is dit allemaal niet, maar lekker is het wel! Wist je dat dit allemaal nog veel lekkerder smaakt, als je het zelf maakt? Zo koop ik zelden kaasfondue uit een pakje, probeer ik de erwtensoep uit de supermarkt zo veel mogelijk te vermijden en maak ik ook de ragout voor in pasteitjes zelf. Hoe je dat laatste doet? Ik volg altijd dit super recept voor lekkere pasteitjes met kipragout, afkomstig uit de Allerhande.

Lekkere pasteitjes met kipragout

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 40 g bladselderij
  • 1½ kg kippenbout
  • 1½ liter kraanwater
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 el zout
  • 140 g ongezouten roomboter
  • 140 g tarwebloem
  • 8 pasteibakjes

Bereiden

Snijd de ui, winterpeen en bleekselderij in grove stukken en snijd de stelen en blaadjes van de bladselderij (apart van elkaar) fijn. Doe de kippenbouten met het water in een ruime pan. Voeg de ui, wortel, bleekselderij, laurier, bladselderijstelen en het zout toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel 1 uur zachtjes koken.

Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Schenk de hete bouillon door een zeef en vang op. Laat in 30 min. afkoelen. Haal ondertussen met een vork het vlees van de kippenbouten. Het vel wordt niet gebruikt voor deze pasteitjes met kipragout.

Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem en voeg al roerend de bloem toe. Bak 2 min. op laag vuur (roux). Voeg al roerend en beetje bij beetje 1 liter bouillon toe, tot de ragout de gewenste dikte heeft en mooi glad is. Voeg het kippenvlees en 2/3 van de bladselderij toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bereid ondertussen de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel 2/3 van de ragout over de pasteibakjes en garneer met de rest van de bladselderij. Serveer de pasteitjes met kipragout.

En genieten maar! Deze lekkere pasteitjes met kipragout zijn heerlijk als voorgerecht, tussengerecht of bijgerecht bij een feestelijk diner.

bron afbeelding: Albert Heijn


Reageer ook