Damespraatjes Damespraatjes

Woensdagmiddag vrij recept: Quesedillas

Dit recept is één van mijn favorieten. Ik heb voor het eerst quesedillas gegeten toen ik op vakantie in Miami was. Hier wonen veel Mexicanen en dat merk je in de geweldige Mexicaanse gerechten die je in Florida kan eten. Ik vond het zelfs zo lekker dat ik het een keer thuis wilde maken. Het bleek heel makkelijk te zijn, vandaar dat dit een perfect woensdagmiddag vrij recept is! Ook is het fijn dat je kan wisselen met de vulling!

Ingrediënten (4 personen)

4 grote wraps
200 gram geraspte kaas
1 blikje mais (vocht eruit gelekt)
1 paprika (in kleine blokjes)
2 lente uitjes (in ringetjes)
1 beker creme fraîche
1 potje salsa

Quesedilla ingredienten

Bereiden

  1. Bak de mais en paprika 5 minuten op een middelhoog vuur.
  1. Leg de wraps op een schoon aanrecht en besprenkel ze met de helft van de kaas. Verdeel hierover de warme mais en paprika. Gooi ook de lenteuitjes over de wraps.
  1. Verdeel nu de tweede helft van de kaas over de wrap en leg tot slot de 2 wraps die over zijn op de wraps met vulling.
  1. Verwarm een koekenpan op laag- tot middelhoog vuur. Leg één van de quesedillas in de pan. Doe een deksel op de pan en wacht tot de kaas gesmolten is. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
  1. Leg de quesedilla op een bord en snijd in 4 stukken. Herhaal stap 4 met de andere quesedilla. Snijd ook deze in 4 stukken.
  1. Serveer de quesedilla’s met de creme fraiche en salsa. Je kan ze hier lekker in dippen of mee besmeren.

Eet smakelijk!

Quesedilla hap

 

Reageer ook