Damespraatjes Damespraatjes

Dit is hét geheim van een goede glühwein

Glühwein klinkt als een drankje dat eenvoudig te maken is, maar niets is minder waar. Er kan heel veel misgaan bij het bereiden van glühwein en dat is hartstikke zonde. We onthullen hier hét geheim van een goede glühwein. Trust me; iedereen zal na het proeven van jouw glühwein om een tweede, derde of zelfs vierde glas vragen. Lees mee! 

Juiste wijn

Voor het maken van een lekkere glühwein kan je het beste voor een stevige rode wijn kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een Cabernet Sauvignon of een Syrah. Het hoeft overigens geen hele dure fles te zijn, je voegt immers nog heel veel smaakmakers toe! Een fles van 5 euro is goed genoeg! Zelf gebruik ik altijd flessen die wij niet zo lekker vinden of mindere flessen die wij als cadeautje kregen. Zo krijgen rode wijnen die je anders niet meer zou drinken tóch nog een goede bestemming.

Smaakmakers

Een goede glühwein valt of staat door de smaakmakers die je aan de wijn toevoegt. Ik kies altijd voor partjes sinaasappel, een stokje kaneel, kruidnagels, steranijs en een laurierblad. Ook kan je wat suiker, honing of zoetstof toevoegen om de glühwein zoeter te maken.

Geheim van een goede glühwein

Hét geheim van een goede glühwein, is het niet te heet laten worden van het drankje. Vanaf 70 graden verdampt de alcohol en dat is niet bevorderlijk voor de algehele beleving! Warm de glühwein dus zo rustig mogelijk op en houd eventueel een thermometer bij de hand. 

Scheutje extra

Wil je jouw glühwein nét dat beetje extra geven? Giet er dan vlak voor serveren een scheut cognac, whiskey, rum of een andere drank naar keuze bij. Mijn favoriet is absoluut cognac! Vooral de Château Montifaud Napoleon doet het waanzinnig in glühwein.

Loopt het water jou ook al in de mond? En kende jij hét geheim van een goede Glühwein al? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Probeer ook: Klassieke Zwitserse kaasfondue

Reageer ook