Damespraatjes Damespraatjes

Gegrilde vistaco’s met een frisse coleslaw

Een land dat nog op mijn bucketlist staat, is Mexico. Er zijn zo ongelofelijk veel redenen waarom ik daar nog een keer naartoe wil, maar de grootste reden is toch wel het eten. Vroeger was ik niet weg van het “Nederlandse” Mexicaanse eten, maar sinds ik een tijd in Californie heb gewoond, ben ik om. I love Mexican food! En nee, niet de Nederlandse variant met alles uit potjes en blikjes, maar de verse Mexicaanse variant, die bolstaat van de smaken, kruiden en sensaties. 

Het onderstaande recept voor gegrilde vistaco’s met een frisse coleslaw kwam ik tegen op Cooking Classy. Ik heb hem voor jullie (en mijzelf natuurlijk) vertaald naar het Nederlands, zodat wij hem ook lekker kunnen maken!

Ingrediënten (6 taco’s)

Taco’s

  • 500 gram tilapia
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel verse limoensap
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1,5 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • 6 tortilla’s
  • 1 grote, rijpe avocado, in plakjes
  • Creme fraiche en salsa

Coleslaw

  • 1/2 kleine rode kool, zeer fijn gesneden
  • 1 handje koriander, fijngesneden
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 1,5 eetlepel verse limoensap
  • 1 eetlepel olijfolie

Gegrilde vistaco's met een frisse coleslaw

Bereiden

Taco’s

1. Neem een kom. Mix hier de olijfolie, limoensap, knoflook, komijn, paprikapoeder, chilipoeder en een beetje peper en zout in. Neem de vis en stop deze in een grote ziplock zak en schenk hier de marinade in. Doe de zak dicht en verdeel de marinade over de vis. Laat dit minimaal 20-30 minuten marineren. Niet langer dan dat!

2. Verhit een grillpan op een medium vuur. Bestrijk de grillpan met wat olie en leg de vis in de grillpan. Grill totdat deze gaar is, ongeveer 3 minuten per kant. Leg de vis op een bord, breek in stukjes.

3. Grill de tortilla’s in de grillpan, ongeveer 15 seconden per kant.

Coleslaw

1. Doe de rode kool, ui en koriander in een kom. Doe hier de limoensap en olijfolie bij. Maak naar smaak af met peper en zout.

Verdeel de vis, coleslaw, avocado, creme fraiche en salsa over de verhitte tortilla’s.

Genieten maar!

Lees ook: 5 tips voor een geweldige high tea – met winactie!

high tea

Reageer ook