Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Kabeljauw met boerenkool en bechamelsaus

Je gaat het niet geloven, maar ik had vroeger een hekel aan vis. Nee, niet die exemplaren in de zee of in het aquarium, maar de visjes op mijn bord. Waarom? Eigenlijk geen idee. Ik vond het idee van vis eten gewoon helemaal niks. Toch heb ik het een kans gegeven en dat was een hele goede beslissing. Inmiddels eten wij elke week één of twee keer vis en ook op de weegschaal kan ik dat zien. 

Met vis kan je eindeloos variëren. Er is zo veel keuze en elke vissoort leent zich weer voor een ander gerecht en een andere bereiding. Het is natuurlijk een kwestie van smaak en dat maakt het voor mij zo leuk om er mee te experimenteren.

Zo ook dit gerecht met kabeljauw, boerenkool en bechamelsaus. De kabeljauw is een gezond visje, met een toegankelijke smaak. Ook heel geschikt voor kinderen en mensen die niet dol zijn op die échte ‘vissmaak’. Wij hopen dat jullie net zo van dit gerecht kunnen genieten als wij 🙂

Recept: Kabeljauw met boerenkool en bechamelsaus

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 stukken kabeljauwhaas
  • 300 gram boerenkool
  • 50 gram margarine
  • 350 milliliter bechamelsaus
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • peper en zout
  • sap van een halve citroen

Bereiden

1. Neem een grote bakpan en verwarm deze op een middelhoog vuur. Bak de kabeljauwhaasjes per kant ongeveer 4 minuten. Haal ze voorzichtig uit de pan en zet ze even apart.

2. Fruit de ui en de knoflook in dezelfde pan waar je net de vis in hebt gebakken. Wanneer de ui glazig is, voeg je ook de boerenkool toe. Bak deze 5 minuten mee.

3. Voeg de bechamelsaus en het citroensap toe. Roer de boerenkool goed door de saus en voeg eventueel peper en een beetje zout naar smaak toe.

4. Leg de kabeljauwhaasjes weer terug in de pan. Schep de saus met boerenkool over de vis. Is de vis tijdens het wachten wat afgekoeld? Laat hem dan nog rustig wat opwarmen in de warme saus.

5. Verdeel het gerecht over vier borden. Serveer het bijvoorbeeld met een frisse komkommer salade.

Dat wordt smullen!

 

Recept Kabeljauw met boerenkool en bechamelsaus

Reageer ook