Recept: Spinazie quiche met feta en munt

Er is storm op komst! We krijgen al de hele dag berichten dat het vanavond flink gaat sneeuwen en dat je dus maar het beste gewoon lekker thuis kunt blijven. Helemaal niks mis mee als je het ons vraagt! Blijf lekker binnen, doe flink boodschappen en duik de keuken in. Wat is er nou fijner dan gezellig eten en drinken terwijl het buiten hard aan het stormen is? 

Ingrediënten (4 personen)

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
  • 600 gram spinazie
  • 200 gram feta, in kleine blokjes
  • 1 hand verse munt, fijngehakt
  • 4 eieren
  • 200 gram creme fraiche
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereiden 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een quichevorm met het deeg.

2. Bak de spinazie in een bakpan en voeg zodra alles geslonken is de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. Draai het vuur uit en roer de helft van de feta door de spinazie. Schep de spinazie in de quichevorm.

3. Klop de eieren en roer hier de creme fraiche doorheen. Voeg hier ook de munt, peper en zout aan toe. Giet over de spinazie heen.

4. Verdeel de overige feta over de quiche en bak de quiche in 35 minuten gaar in de oven.

Enjoy


Reageer ook