Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Sticky kip met ananas en rijst

Ik eet steeds minder vlees, vis en kip. Niet persé omdat ik het zielig voor de dieren vind, maar meer vanwege het milieu. Als we zo doorgaan met het eten van vlees, hoeven we er niet vanuit te gaan dat onze kleinkinderen ooit nog ergens kunnen skiën. Althans, niet elk jaar in ieder geval. En dat is jammer! Door iets minder vlees te consumeren, kan je al een heel groot verschil maken.

Op de dagen dat ik wel vlees eet, doe ik dat dan ook met mijn volle bewustzijn. Ik schuif niet zomaar een kiloknaller naar binnen, maar koop biologisch vlees. Het liefste iets lokaals. Het klakkenloos naar binnen schuiven doe ik ook niet meer, ik geniet van elke had. Als je iets minder vaak eet, ga je het weer heel veel meer waarderen.

Recept: Sticky kip met ananas en rijst

Eén van mijn favo vleesrecepten, is deze sticky kip met ananas. Het smaakt niet alleen super lekker, het ziet er ook nog eens super feestelijk uit.

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 rijpe ananassen, over de lengte gehalveerd
  • 300 gram kippendijen, in blokjes
  • 2 eetlepels hoisin saus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels knoflookpasta
  • 200 milliliter kippenbouillon
  • 4 theelepels sesam
  • 300 gram rijst

Bereiden

1. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

2. Snijd het vruchtvlees uit de ananassen en gooi de harde stukjes weg. De schil van de ananas houd je intakt.

3. Bak de kip in ongeveer 10 minuten gaar. Schep uit de pan en zet even opzij.

4. Bak de ananas, hoisinsaus, sojasaus, bruine suiker en knoflookpasta wat aan. Voeg hier de bouillon aan toe en breng aan de kook. Laat het iets inkoken.

5. Roer de kip door de saus met ananas.

6. Neem een ananas. Schep aan de ene kant rijst, aan de andere kant kip. Bestrooi dit met een theelepel sesam. Herhaal dit tot alle ananassen gevuld zijn.

En… Aanvallen maar!

Video demonstratie

Wil je in een video zien hoe je dit recept maakt? Bekijk dan deze video van Tasty!

Reageer ook