Recept: Sticky Chicken Wings

Ik ben bezig met een heftige detox en mag dus niks eten. Hoewel de detox echt lekker gaat, gaat het schrijven voor Kookpraatjes nu wat minder. Want ja, hoe kan je over eten schrijven zonder honger te krijgen? Mij is het nog niet gelukt. Toch zal het moeten… En ja, waarom dan maar niet gewoon meteen één van mijn favo recepten? Heerlijke sticky chicken wings. Mmm, ik weet wel wat ik na mijn detox ga maken! Probeer jij hem nu alvast?

Ingrediënten (2 personen)

  • 500 gram kippenvleugels en drumsticks
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Bakspray
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Blokje gember, 1 x 1 cm, fijn gesneden
  • 2,5 eetlepel  honing
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 0,5 eetlepel chili saus
  • 0,5 eetlepel azijn

Bereiden

1. Verwarm een grill pan op een medium-hoog vuur. Laat deze warm worden en ga ondertussen door met de volgende stap.

2. Maak de vleugels en drumsticks schoon en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Breng ze op smaak met wat zout en peper. Spray wat bakspray op de pan en grill de kip gaar. Dit kost ongeveer 5 minuten per kant, maar dit is afhankelijk van de dikte van de kip.

3. Combineer in een kleine sauspan de knoflook, honing, gember, sojasaus, chili saus en azijn. Laat dit op een laag vuur iets inkoken. Roer de vleugels en drumsticks door de saus, zodat ze allemaal helemaal van saus voorzien zijn.

4. Leg de kip op een bord en serveer bijvoorbeeld met een frisse salade.

Dit is er lekker bij: Komkommer, watermeloen en feta salade

Komkommer, watermeloen en feta salade


Reageer ook