Recept: Tomaten-crèmesoep die binnen 10 minuten op tafel staat

Als kind was ik altijd dol op tomaten-crèmesoep uit blik. Je gooide de inhoud van het blik in een pan, deed daar dan nog een blik water bij, roerde dit goed door om de klontjes weg te werken en het smulfestijn kon beginnen. Een gegarandeerd succes aan de lunchtafel! Of die soep nog bestaat weet ik eigenlijk niet. Ik zocht hem laatst, maar bij mij in de supermarkt hadden ze hem volgens het meisje dat de vakken stond te vullen al jaren niet meer in het assortiment. “Mensen kopen dat niet meer” zei ze. Jammer, want ik had enorm veel zin in die lekkere tomanten-crèmesoep die ik vroeger altijd at.

Gezien de grote tegenslag, moest ik direct iets nieuws verzinnen. Op de fiets naar een andere supermarkt was onmogelijk (want: geen tijd), dus besloot ik het gewoon zelf te maken. En guess what? Deze zelfgemaakte soep is minstens net zo snel en stiekem eigenlijk veel lekkerder!

Ingrediënten (2 kommen soep)

  • 500 gram tomatenblokjes uit blik
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 125 milliliter slagroom
  • verse basilicum, fijngehakt
  • peper en zout
  • olijfolie
  • eventueel: een paar plakken lekker brood om in de soep te dopen

Bereiden

1. Neem een pan met een dikke bodem en zet deze op een middelhoog vuur. Bak je ui en de knoflook aan, totdat de ui glazig wordt.

2. Voeg nu de tomatenblokjes en de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat vijf minuten koken.

3. Pureer de soep met de staafmixer tot één geheel.

4. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

5. Garneer de soep met wat verse basilicum.

En nu als de wiedeweerga heel hard genieten! 

Tomaten-crèmesoep die binnen 10 minuten op tafel staat recept


Reageer ook