Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Gegrilde paprikasoep

Het eten van soepjes bij de lunch is iets wat ik van huis uit heb meekregen. Mijn ouders vonden het altijd lekker en gezellig om tussen de middag ook warm te eten. Niet altijd heel uitgebreid, maar het was altijd meer dan alleen een bruine boterham met pindakaas. Als er weinig tijd voor een uitgebreide maaltijd was, aten we vaak een soep als lunch. Mijn favortiet was tomatensoep, maar ook mama’s uiensoep ging er in alsof het een McDonalds maaltijd was. Vandaag de dag lunch ik nog steeds graag met soep of een ander warm hapje. Deze gegrilde paprikasoep is één van de favorieten hier in huis. 

Ingrediënten

1 pot gegrilde paprika’s (465 g)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 bouillonblokjes (ik gebruik de Maggi kip minder zout, maar een andere bouillon kan natuurlijk ook)
250 ml slagroom
Tijm

Paprikasoep ingredienten

Bereiden

  • Doe de paprika’s (met het vocht) en de tomatenblokjes in een pan. Schenk hier 600 ml water bij en voeg de bouillonblokjes toe. 
  • Zet de pan op een middelhoog vuur en breng aan de kook. Draai het vuur nu terug op de laagste stand en laat de het 15 minuten zachtjes doorpruttelen. 
  • Trek tijdens dit doorpruttelen de blaadjes van één tijmtakje af. Doe de helft hiervan in de soep en laat meepruttelen.
  • Neem na een kwartier de staafmixer en mix de soep tot alle stukjes vermalen zijn.
  • Voeg de slagroom toe en mix nog zo’n 2 minuten tot het een gladde soep is.
  • Ben je gek op tijm? Verdeel dan een paar tijmblaadjes over de soep. Pas op met de hoeveelheid, tijm heeft een vrij sterke smaak!

Eet smakelijk!

Lees ook: Is pasta een bedreigde voedselsoort?

pasta

 

 

 

Reageer ook