Recept: Graanrepen met gedroogd fruit

Een dagje de hort op? Dan is het fijn om lekker wat gezonde tussendoortjes mee te nemen. Dit scheelt je geld onderweg en voorkomt dat je ongezonde snacks koopt. Dit recept van graanrepen met gedroogd fruit is lekker en verantwoord. Je kunt de repen makkelijk bewaren en meenemen. 

Ingrediënten (12 tot 14 repen)

Voorbereiding: 20 min.
Bereidingstijd: 30 min.

  •  1eetlepel + 1 theelepel olijfolie
  • 50 gram gedroogde abrikozen,
  • 50 gram gedroogde veenbessen, grof gehakt
  • 50 gram dadels, grof gehakt
  • 50 gram amandelen, grof gehakt
  • 50 gram pistachenoten, grof gehakt
  • 20 gram sesam-, pompoen- en zonnebloemzaad
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 50 gram havervlokken
  • 100 gram volkorenmeel
  • ½ theelepel natriumcarbonaat
  • 1 snufje zout
  • 150 milliliter Rice Dream® Original Organic

reep

Bereiden

1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bestrijk de bodem en de wanden van een vierkante bakpan (18 cm x 18 cm) met 1 theelepel olie.

2. Hak (met behulp van de pulse-functie van een keukenmachine) de abrikozen, de veenbessen, de dadels, de amandelen en de pistachenoten fijn. Breng deze massa fruit over in een kom. Roer het sesam-, pompoen- en zonnebloemzaad door de massa. Voeg daarna de geraspte citroenschil, de ahornsiroop en de resterende olijfolie toe.

3. Meng goed totdat een grove pasta ontstaat.

4. Roer er de haver, de bloem, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout door, en meng er vervolgens met een spatel de Rice Dream®

5. Verdeel de fruitmassa over de bodem van de bakvorm. Bak in de oven 30 tot 40 minuten totdat de bereiding mooi bruin is.

6. Laat afkoelen op een taartrooster. Snijd in repen.

 


Reageer ook