Recept: Franse Macarons

Altijd als ik in Parijs ben, MOET ik in ieder geval één macaron eten. Het is niet veel, maar die ene macaron maakt mijn Parijse ervaring compleet. In Nederland zijn ze ook te krijgen, maar dat smaakt natuurlijk altijd net anders dan wanneer je hem in hartje Parijs naar binnen stopt. Toch probeerde ik laatst zelf macarons te maken en dat ging helemaal fout. Gelukkig kwam ik deze video tegen, waarin Beth Le Manach stap voor stap uitlegt hoe het wél moet. Hier het recept voor heerlijke Franse macarons!

Ingrediënten

Beslag macarons
3 eiwitten (op kamer temperatuur)
50 gram suiker
200 gram poedersuiker
120 gram amandelmeel
snufje zout
2 ml cream of tartar (online en bij de toko verkrijgbaar)

Frambozen vulling
60 gram zoute boter
75 gram poedersuiker
150 verse frambozen

De oven verwarm je voor op 150 graden.

Hoe je de macarons bereidt, zie je in deze stap voor stap tutorial

https://www.youtube.com/watch?v=xJ636Y8N6E8


Reageer ook