Zoete appel-pizzaatjes met pindakaas, noten en chocolade

Het is vrijdagmiddag en ik kan wel een snack gebruiken. Om nu al aan de chips en kaasjes te gaan lijkt me wat overdreven, maar een lekker tussendoortje voor bij de middagkoffie gaat er altijd goed in. We besloten om vandaag voor een semi-gezonde snack te gaan: Zoete appel-pizza’tjes met pindakaas, noten en chocolade. Deze snack is heerlijk, geeft je heel veel energie en zorgt ervoor dat je weer even door kan. Hoe je het maakt, dat lees je hier!

Ingrediënten (4 appel pizza’s)

  • 1 grote appel
  • 4 eetlepels Amerikaanse pindakaas (bijvoorbeeld Skippy)
  • 1 handje pecan noten
  • 1 handje walnoten
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 25 gram pure chocolade, zeer fijngehakt
  • 25 gram witte chocolade, zeer fijngehakt

Bereiden

1. Was de appel en haal met een appelboor het klokhuis uit de appel.

2. Snijd de appel over de breedte in plakken van ongeveer 0,5 centimeter. Gebruik de vier grootste plakken voor de pizza’s.

3. Besmeer op elke appel één helft van de appel met een eetlepel pindakaas. Bestrooi nu met de noten en de chocolade.

Enjoy!

Je kunt de kleinere appelschijfjes natuurlijk ook gewoon versieren 🙂


Reageer ook