Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Stok­brood­je ge­zond met zalm en wa­ter­kers

Brood; wat vind ik dat toch lekker! En hoewel ik het heel lekker vind, probeer ik er niet te veel van te eten. Ik houd het doordeweeks bij één a twee sneetjes volkorenbrood per dag. In het weekend ben ik wat minder streng en eet ik wat meer brood en doe ik ook niet moeilijk over wit- of bijvoorbeeld stokbrood. Genieten is tenslotte ook heel belangrijk! 

Op de dagen dat ik wat minder streng ben, pak ik graag uit als het om brood gaat. Een broodje met zongedroogde tomaatjes, burrata en zelfgemaakte pesto bijvoorbeeld… Je kunt mij er voor wakker maken. Een ander recept waar wij vaak van genieten, is dit broodje uit de Allerhande. Een stokbroodje gezond met zalm, waterkers en een kruidige curry-yoghurt. Lekker als ontbijt of lunch, maar ook zeker een keer als diner.

Recept: Stok­brood­je ge­zond met zalm en wa­ter­kers

Ingrediënten

  • 3 middelgrote eieren
  • 0,5 kropsla
  • 0,5 komkommer
  • 40 gram waterkers
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1,5 theelepels hot currypoeder
  • 1 vers speltstokbrood
  • 170 gram wilde roze zalm in blik (graatloos, uitgelekt)

Bereiden

1. Kook de eieren in 8 minuten hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in plakjes. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de kropsla. Was en droog de binnenste bladeren. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de waterkers. Meng de yoghurt met de curry, peper en eventueel zout.

2. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en beleg de onderste helft achtereenvolgens met de sla, komkommer, zalm, het ei en de curry-yoghurt. Verdeel de waterkers erover en leg de bovenste helft van het brood erop. Druk aan en zet er met gelijke afstand satéprikkers in. Snijd het brood in gelijke stukken.

Tip:  Wil je het brood meenemen naar een picknick? Wikkel het zonder prikkers in aluminiumfolie of bakpapier (bijeen gebonden met keukentouw) en snijd nog niet door. Doe dit pas voor het serveren.
Geniet ervan! 
Recept en afbeelding: Allerhande

Reageer ook