Recept: Tikka Masala

Een goede Tikka Masala. Kan ik jou daar ook voor wakker maken? Jr kunt hem natuurlijk bestellen bij een Indiaas restaurant, maar dan ben je al snel flink wat geld kwijt. Vooral als jullie dit met wat meer mensen willen eten. Gelukkig kan je het ook heel makkelijk zelf maken en dit is ook super lekker. We vonden dit heerlijke recept op de Amerikaanse kookblog Pinch of Yum.

Ingrediënten (voor 6 personen)

Voor de Masala pasta:

  • 2 uien (fijngehakt)
  • 5 tenen knoflook
  • Blokje verse gember, van 3 x 3 cm
  • 3 eetlepels garam masala
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel komijn
  • 1,5 theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 theelepels zout
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • handje takjes van koriander (zonder blaadjes)
  • 1 hand amandelen
  • sap van 1 citroen

Verder:

  • 1 kilo kippenborsten zonder vel en bot
  • 200 ml yoghurt
  • 200 ml tomatenpuree
  • 1/2 blik kokosmelk
  • Rijst
  • Koriander blaadjes

Bereiden

1. Bereid de Masala pasta door alle ingrediënten voor voor de Masala pasta in de keukenmachine te doen. Laat hem mixen totdat je een gladde pasta hebt. Je gebruikt niet de hele pasta voor het gerecht. De rest kan je bewaren om op een later moment nogmaals te gebruiken.

2. Snijd de kip in kleine stukjes. Marineer met één flinke eetlepel van de Masala pasta en de yoghurt. Zet dit voor 30 minuten in de ijskast.

3. Verhit een grote bakpan en bak hier vier grote eetlepels Masala pasta in. Voeg hier na 30 seconden de kip uit de ijskast aan toe, laat dit verwarmen totdat de kip bijna gaar is. Voeg nu de tomatenpuree en de kokosmelk aan de pan toe. Laat dit op een laag vuur 15 minuten koken. Voeg naar smaak wat zout toe.

4. Bereid ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de koriander blaadjes.

5. Dien de Tikka Masala op met de rijst en garneer met de koriander.

Geniet ervan!

foto: Pinch of Yum

 


Reageer ook