Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Snickers Cheesecake bites

Wie kan je niet wakker maken voor Snickers? Mij wel in ieder geval! Wat al helemaal heerlijk is, is om Snickers te combineren met cheesecake. Waarschijnlijk klinkt dit elke zoetekauw als muziek in de oren. Dit recept is afkomstig van Five Heart Home. Leuke foodblog om te volgen. De recepten zijn in het Engels, dus heb ik dit heerlijke Snickers Cheesecake bites recept naar het Nederlands vertaald. En ik kan je vertellen: het smaakt net zo lekker als het eruit ziet!

Ingrediënten

  • 35 Oreo’s
  • 6 eetlepels gesmolten boter
  • 700 gram Mon Chou, op kamer temperatuur
  • 3 grote eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 20 kleine snickers, in kleine stukjes gesneden
  • 100 gram chocolate chips
  • 100 ml karamelsaus
  • 2 handen geroosterde, zoute pinda’s, in kleine stukjes gehakt

Bereiden

1. Zet het ovenrek middenin de oven en verwarm hem voor op 160 graden. Neem een bakvorm met een doorsnede van 30 cm en vul de vorm met aluminiumfolie. Laat het folie over de zijkanten heen vallen.

2. Maak de korst. Doe de Oreo’s in een keukenmachine en maal ze tot fijne kruimels. Gooi de Oreo’s in een kom en doe hier de gesmolten boter bij, roer dit door tot alle kruimels van boter voorzien zijn. Doe de Oreo bodem in de ovenschaal en zet gedurende 10 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen terwijl je de vulling maakt.

3. Neem een beslagkom om de cheesecake vulling in te bereiden. Doe hier de Mon Chou, eieren, suiker en het vanille extract in. Mix dit met een mixer 2 tot 3 minuten, totdat je een glad beslag hebt. Roer hier de Snickers doorheen en giet dit op de afgekoelde korst van Oreo’s. Bak dit voor 35 tot 45 mintuten of tot de cheesecake gaar is. Dit kan je zien doordat er lichtbruine vlekken opkomen. Laat de cheesecake een uur op een rek op het aanrecht afkoelen.

4. Laat de chocolatechips smelten in de magnetron. Doe ze steeds 30 seconden in de magnetron, roer ze door en zet ze weer 30 seconden in de magnetron. Doe dit tot alle chocolade is gesmolten. Zet de chocolade aan de kant en schenk de karamelsaus in een boterhamzakje. Knip een klein hoekje uit het zakje en gebruik dit om swirls over de cheesecake te maken. Doe hetzelfde met de gesmolten chocolade. Besprenkel de cheesecake met pinda’s en zet de cheesecake voor ten minste 3 uur in de ijskast.

5. Trek met behulp van het aluminiumfolie de cheesecake uit de vorm. Snijd hem in stukken van 4 x 4 cm.

Enjoy!

foto: Five Heart Home

Reageer ook