Damespraatjes Damespraatjes

Waarom is goed licht in de keuken zo belangrijk?

De keuken is mijn favoriete plek in het huis. Waar de meeste mensen na hun werk op de bank ploffen, duik ik de keuken in. Niet eens altijd om te koken, maar vaak ook gewoon om aan de keukentafel nog wat te computeren of een serie te kijken. En krijg ik trek? Dan zit ik dicht bij de ijskast! 

Steeds meer mensen maken van hun keuken hun woonkamer. Grote, luxe ingerichte woonkeukens zijn dan ook al jaren helemaal hot. Wat mag er nou niet uit een woonkeuken ontbreken? Allereerst natuurlijk: een goed fornuis, grote oven, een groot werkoppervlak en een joekel van een ijskast. Maar ook een lange eettafel met veel stoelen dat je met een grote groep kunt zitten, eten en kletsen. Dit zijn de basics.

Breng sfeer in je woonkeuken

Wil je je woonkeuken nog meer sfeer geven? Ga dan op jacht naar fijne accessoires, zoals grote snijplanken, vazen met bloemen, prachtig servies en gezellige kaarsen. Maar weet je wat minstens net zo belangrijk is als al het bovenstaande? Goede verlichting! Want ja… Sta je daar met je luxe kookeiland, Amerikaanse ijskast en een tafel van drie meter lang,  als het licht niet goed is ga je nat.

Dimmers

Het eerste wat we je hier willen meegeven, is dat dimmers onmisbaar zijn in de keuken! Sta je te koken, dan wil je kunnen zien wat er in je pan ligt. Idem met het opmaken van de borden. Maar hebben jullie een uitgebreid dinner met vrienden, dan is het heel fijn om de lichten sfeervol te kunnen dimmen. Licht brengt leven en sfeer in de keuken en het is dan ook echt een punt van aandacht bij het samenstellen en inrichten van een gezellige woonkeuken.

En? Heb jij iets aan deze tips? We hopen natuurlijk van wel! Mocht jij nog goede kook- en/of verlichtingstips voor ons hebben; we zijn heel benieuwd!

Lees ook: 5 tips bij het uitzoeken van keukenverlichting

tips bij het uitzoeken van verlichting voor in de keuken

Reageer ook