Recept: Venetiaanse vis met tomaat en kruiden

We hebben een nieuwe foodblogger bij Kookpraatjes: Sarah! Hier zijn we super blij mee, want Sarah kan niet alleen heerlijk koken, ze kan ook nog eens prachtig fotograferen. Deze week heeft ze Venetiaanse vis met tomaat en kruiden voor ons gemaakt. Lekker en ook nog eens gezond. Oh, en kijk wat een mooie foto! 

Benodigdheden (4 personen)
Bereidingstijd: 35 minuten

  • 5 trostomaten
  • 5 el platte peterselie, gesneden
  • 6 el olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 5 ansjovisfilets (blikje van 46 g),  fijn gesneden
  • 600 g kabeljauw
  • 1 laurierblad
  • 50 ml droge witte wijn
  • Aluminiumfolie

Bereiden

1. Snijd de tomaten kruislings in, dompel ze 5 seconden in kokend water en spoel ze af met koud water. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in partjes, verwijder de zaadjes en snijd de rest in blokjes.
2. Verhit de olie in een ruime pannetje antiaanbaklaag en fruit de ui, de knoflook, de ansjovis en 3 eetlepels peterselie 5 minuten.
Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg de vis in de pan. Voeg de laurierblad toe. Schenk de wijn erbij en laat 3 minuten koken, zodat de alcohol kan verdampen. Voeg de tomaatjes toe en stoof de vis op lage vuur met het deksel schuin op de pan in 12 minuten net gaar. Neem de vis uit de panen en hou hem warm op een bord onder aluminiumfolie.
3. Laat het vocht in de pan op hoog vuur inkoken.
Leg de vis op een mooie bord, voeg de saus toe , bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met rijst of polenta.
Buono appetito! 

Sarah Schaap (39 jaar) is gelukkig getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen, Nelson (5 jaar) en Tirza (2 jaar). Sarah heeft vier jaar de Fotografie Opleiding gevolgd. Sinds de geboorte van Nelson heeft zij er bewust voor gekozen thuis te zijn om met liefde voor haar gezin te zorgen. Naast fotograferen is koken en bakken een grote passie van haar. Alles op het gebied van make-up, haar, huid en nagels volgt zij op de voet. Daar kan ze geen genoeg van krijgen.

Probeer ook: Crunchy bietensalade met quinoa, walnoten en feta


Reageer ook