Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Couscous met groente, kikkererwten en verse kruiden

Na de pizza-friet van gisteren vonden we het vandaag weer tijd voor iets gezonds. Niet alleen gezond was voor vandaag een kei harde eis, ook dat het snel op tafel staat vind ik belangrijk. We gaan daarom vandaag voor deze heerlijke, makkelijke en gezonde couscous. Daarnaast is hij ook nog eens helemaal vega! Kan jij ook wel een gezonde maaltijd gebruiken? Kook dan lekker mee 🙂 

Recept: Couscous met groente, kikkererwten en verse kruiden

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram couscous
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 350 milliliter kokend water
  • 1 paprika
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 100 gram kalamata olijven zonder pit
  • 250 gram gekookte kikkererwten
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 100 gram feta
  • 1 bosje verse peterselie, fijngesneden
  • 1 bosje verse munt, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereiden

1. Wel de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik hiervoor 350 milliliter heet water en 1/2 blokje groentebouillon

2. Verhit op een middelhoog vuur een pan en doe hier de olijfolie bij. Fruit de knoflook en ras el hanout kruiden kort aan. Voeg de paprika, kikkererwten, tomaatjes en olijven toe. Laat dit tien minuten rustig garen.

3. Schep op ieder bord een flinke lepel couscous. Top af met het groentemengsel, verkruimel de feta en garneer met verse kruiden naar smaak. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Enjoy!


Reageer ook